Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM direkte på NRK

NRK og TV2 er enige om dekningen av sommerens VM-sluttspill i fotball i Frankrike. Avtalen betyr at bare NRK sender de fleste kampene direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV2 lager oppsummering av dagens kamper på sein kveldstid og nyhetsredaktør Bjarne Berg skisserer denne løsningen:

- Vi skal redigere bort det kjedelige fra kampene og kommer med opptil en times nyhetspregede sendinger som starter mellom klokka ti og tolv om kvelden, forteller Bjarne Berg til Dagbladet.

Han og nyhetsdirektør Tom Berntzen i NRK møttes til avsluttende forhandlinger igår. Begge parter er fornøyd med avtalen.

NRK kan selge

- Vi synes det er bedre å gi fotballinteresserte en komprimert sending enn å vise uinteressante kamper på tidlig ettermiddag, sier Berg.

I og med at TV2 ikke skal vise noen kamper direkte, åpner det seg en mulighet for andre kanaler til å kjøpe VM-kamper som NRK ikke viser. Dette dreier seg om de minst interessante kampene sett med norske øyne.

Konkurrenter

- Det er NRK som har VM-rettighetene og de kan selge kampene til for eksempel TV3 om de vil.

- Vi skal samarbeide med NRK om det tekniske utstyret, men vi er konkurrenter på nyhetssiden, lover Bjarne Berg.

  • I møtet mellom NRK og TV2 ble det også undertegnet en avtale med Norges Fotballforbund om den norske TV-fotballen for de neste fire åra.

- Avtalen er i boks, og nå skal vi sette i gang med å fordele kampene mellom oss, sier Berntzen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!