Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zidanes nedskalling av Materazzi

VM-dokumentar: Zidanes sjokkerende nedskalling

Det er nedskallingen av Marco Materazzi og ikke fotballen som vil bli husket fra VM i 2006.

SJOKK: For teksting, trykk på CC på videoen. Det startet med at Marco Materazzi slang med leppa mot Zinedine Zidane, som mistet besinnelsen og skallet ham ned. Video: FourFourTwoVis mer Vis mer

*Se mini-dokumentaren øverst i artikkelen.

Det er et av de mest ikoniske øyeblikkene gjennom VM-historien: Zinédine Zidane som skaller Marco Materazzi i brystet under VM-finalen mellom Frankrike og Italia i 2006.

Materazzi går i bakken som en potetsekk, mens Zidane får det røde kortet av dommer Horacio Elizondo. Folk stirrer i vantro på det som skjer på Olympiastadion i Berlin.

Zidane hadde blitt sett på som redningsmannen til Frankrike i forkant av mesterskapet. Han hadde lagt opp etter EM i 2004, men gjorde comeback i landslagstrøya etter at trener Raymond Domenech hadde bedt om det, på bakgrunn av at Frankrike sleit i VM-kvalifiseringen.

KLISTREMERKER: Hva er det som gjør at folk går bananas over Paninis klistremerker hver gang det er et stort mesterskap i fotball? Vis mer

Han ble umiddelbart valgt til ny kaptein og Frankrike kom tilbake på vinnersporet i kvaliken. Det var et håp om at han skulle lede nasjonen til VM-suksess.

Og Zidane så ut til å bli helten i VM-finalen med en frekk «panenka» fra krittmerket etter sju minutter. Men allerede etter 19 minutter utliknet Marco Materazzi.

Og det var disse to som skulle stjele alle overskrifter denne kvelden. Fem minutter ut i andre ekstraomgang fikk Zidane det røde kortet for nedskallingen av Materazzi.

Seinere kom det fram at Materazzi hadde snakket stygt om Zidanes søster, noe som gjorde at det svartnet for den franske playmakeren.

Zidane blir sett på som en av de beste spillerne vi har sett på en fotballbane og har vunnet det meste som er å vinne. Likevel ligger dette øyeblikket som en svart skygge over karrieren hans.

Han gikk i fotballsammenheng fra å være en Gud til å bli et menneske som alle oss andre.

Se minidokumentaren om det minneverdige VM-øyeblikket øverst i artikkelen.

Og hvis du ikke husker hvordan det gikk i VM-finalen, så vant Italia 5-3 etter straffesparkkonkurranse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media