VM-dommer Pedersen kritisk til Drillo

VM-dommer Rune Pedersen skjønner ikke hvorfor landslagstrener Egil «Drillo» Olsen ikke har benyttet seg av hans kunnskap foran et VM der Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har endret reglene.

- Jeg har sagt både til Fotballforbundet direkte og gjennom avisene at jeg tilbyr meg å kurse spillerne i hvordan de bør opptre for ikke å pådra seg kort i VM. Men jeg har ikke hørt noe, sier Pedersen til Vårt Land og synes det er litt rart, om ikke akkurat dumt.

- Hvis Norge spiller slik de pleier har de neppe noe å frykte. Jeg har ikke sett noen episoder i treningskampene som ville gitt rødt kort til en norsk spiller. Men på den annen side er jeg sikker på at mange av spillerne ville ønsket seg muligheten til å spørre om ting. De ville nok følt seg tryggere om de hadde benyttet seg av meg, sier Rune Pedersen.

Drillo bekreftet overfor Vårt Land i går at han ikke hadde tenkt å briefe spillerne om de nye reglene. Drillo er forøvrig sterkt uenig i de nye dommerreglene. Han misliker at det skal gis rødt kort for tacklinger bakfra.

- Det heter at tacklinger som har som formål å felle motspilleren kvalifiserer til rødt. Men hvor enkelt er det å avgjøre en fotballspillers intensjon i slike situasjoner? Som regel går man jo etter ballen, men kommer en hundredel eller to for seint. Å gi rødt da blir feil, når det ikke var meningen å spille stygt, mener Drillo som heller vil slå hardere ned på klare intensjonelle regelbrudd som for eksempel holding i trøya.

(NTB)