Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-dommere ferdige etter gigant-blemme

Overså klar scoring.

BLEMME: VM-dommerne som overså en klar scoring mellom Sør-Korea og Frankrike mandag, får ikke lede flere kamper i mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
BLEMME: VM-dommerne som overså en klar scoring mellom Sør-Korea og Frankrike mandag, får ikke lede flere kamper i mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

VM-dommerne som overså en klar scoring mellom Sør-Korea og Frankrike mandag, får ikke lede flere kamper i mesterskapet.

Det dreier seg om Jonas Eliasson og Anton Gylfi Palsson fra Island. De får altså en knallhard straff.

Samtidig skroter Det internasjonale håndballforbundet mållinjeteknologien i resten av dette mesterskapet, kommer det fram på forbundets hjemmeside.

Sør-Korea hadde en ball klart inne på stillingen 6-6, men det ble ikke fanget opp av dommere eller sekretariat.

Etter kampen ble det spekulert i om resultatet kunne endres eller om det skulle spilles ny kamp, men dette skjer ikke. Resultatet 22-22 blir stående.

Upålitelig Det skal også ha vært trøbbel med overspillingen av bilder da dommerne og sekretariatet ba om dette under kampen. Det ble kaotisk på sidelinjen, og bildene viser at ballen var soleklart over mållinjen.

«Teknologien er ikke 100 prosent til å stole på», skriver IHF (Det internasjonale håndballforbundet).

På et møte sent mandag ble det også besluttet å straffe IHFs representant, en danske, med utelukkelse for resten av VM. Det samme gjelder de som satt i sekretariatet. Der var det ingen nordmenn.

Frankrike og Sør-Korea kan bli Norges motstander i 1/8-finalen mandag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media