Sjakk-VM

VM-drama: Bestekompisen skal ha skiftet side. Kan avsløre Carlsens hemmeligheter

- Kan ha viktig informasjon om Magnus.

SJAKK-VM 2016: Ekspertene Torstein Bae og Atle Grønn deltar i Dagbladets forhåndsprogram til VM-kampen mellom Magnus Carlsen og russiske Sergej Karjakin. Video: Per Ervland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Med bare fem dager igjen til VM-kampen mellom Magnus Carlsen (25) og Sergej Karjakin (26), har begge spillerne unnagjort omfattende forberedelser.

Med støtte fra president Vladimir Putin og milliardær Andrej Filatov i Det russiske sjakkforbundet, har Karjakin fått hjelp fra noen av verdens skarpeste sjakkhoder etter at han kvalifiserte seg for VM i mars.

Én av dem er jevngamle Jan Nepomnjasjtsji, og 26-åringens overgang til «Team Karjakin» er oppsiktsvekkende. For Nepomnjasjtsji er ikke bare en av klodens beste spillere - han er en av Carlsens aller nærmeste venner og tidligere hjelpere.

Kan sitte på hemmeligheter

Nepomnjasjtsji sin personlige trener, Vladimir Potkin, er allerede bekreftet som offisiell sjef for Karjakins VM-team. Potkin har også han svært gode kunnskaper om Carlsen.

Under VM-kampen mellom Carlsen og Vishy Anand for to år siden, var både Potkin og Nepomnjasjtsji til stede på hotellet i Sotsji. Der bisto den russiske duoen Carlsen i det vellykkede forsøket på å beseire «Tigeren fra Chennai».

Nå har trolig begge skiftet side. Dermed kan de bruke all sin kunnskap om Carlsen - mot nordmannen. Atle Grønn er sjakkekspert og professor i russisk. Han er klar på at det er en dårlig nyhet for den regjerende verdensmesteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.