Sjakk-VM

VM-drama: Bestekompisen skal ha skiftet side. Kan avsløre Carlsens hemmeligheter

- Kan ha viktig informasjon om Magnus.

SJAKK-VM 2016: Ekspertene Torstein Bae og Atle Grønn deltar i Dagbladets forhåndsprogram til VM-kampen mellom Magnus Carlsen og russiske Sergej Karjakin. Video: Per Ervland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Med bare fem dager igjen til VM-kampen mellom Magnus Carlsen (25) og Sergej Karjakin (26), har begge spillerne unnagjort omfattende forberedelser.

Med støtte fra president Vladimir Putin og milliardær Andrej Filatov i Det russiske sjakkforbundet, har Karjakin fått hjelp fra noen av verdens skarpeste sjakkhoder etter at han kvalifiserte seg for VM i mars.

Én av dem er jevngamle Jan Nepomnjasjtsji, og 26-åringens overgang til «Team Karjakin» er oppsiktsvekkende. For Nepomnjasjtsji er ikke bare en av klodens beste spillere - han er en av Carlsens aller nærmeste venner og tidligere hjelpere.

Kan sitte på hemmeligheter

Nepomnjasjtsji sin personlige trener, Vladimir Potkin, er allerede bekreftet som offisiell sjef for Karjakins VM-team. Potkin har også han svært gode kunnskaper om Carlsen.

Under VM-kampen mellom Carlsen og Vishy Anand for to år siden, var både Potkin og Nepomnjasjtsji til stede på hotellet i Sotsji. Der bisto den russiske duoen Carlsen i det vellykkede forsøket på å beseire «Tigeren fra Chennai».

Nå har trolig begge skiftet side. Dermed kan de bruke all sin kunnskap om Carlsen - mot nordmannen. Atle Grønn er sjakkekspert og professor i russisk. Han er klar på at det er en dårlig nyhet for den regjerende verdensmesteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer