Sverige møter Italia i VM-playoff:

VM-drama: Hevder Italia ringte Fifa med desperat bønn

Svenske medier: Italias fotballpresident kontaktet Fifa-president.

RETUR: Sverige leder 1-0 før returkampen mot Italia i kveld. Vinneren får VM-billett. Foto: AFP PHOTO / Soren Andersson
RETUR: Sverige leder 1-0 før returkampen mot Italia i kveld. Vinneren får VM-billett. Foto: AFP PHOTO / Soren Andersson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Italia - Sverige, kl. 20.45

(Dagbladet): Sverige møter Italia til det avgjørende returoppgjøret i VM-playoff på San Siro i Milano i kveld.

Før kampen er stemningen spent.

Ifølge aviser som Expressen og Aftonbladet har presidenten i det italienske fotballforbundet, Carlo Tavecchio (74), ringt til Fifa-president Gianni Infantino (47) etter kampen fredag. Dette for å beklage at svenske Ola Toivonen ikke ble utvist og poengtert at det er viktig med god dommerinnsats i kveldens kamp.

OPTIMIST: Sverige-sjef Janne Andersson. Foto: Reuters
OPTIMIST: Sverige-sjef Janne Andersson. Foto: Reuters Vis mer

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson ble konfrontert med dette i går kveld.

- Det er et veldig interessant spørsmål. Vi kan reflektere over italienernes reaksjon mot dommeren. Jeg kjenner ikke til at vi ble favorisert og ser vi på kampen i reprise, er det ingenting som tyder på det. Det er veldig merkelig om noen mener det, men det får være deres virkelighet, sier Andersson.

- Å ringe etterpå? Jeg vet ikke. Fotballkamper avgjøres på banen. Dommeren er der for å lede kampen og jeg har full tiltro til at dommeren gjør den god jobb, sier Andersson.

Det er spanske Antonio Mateu Lahoz som er hoveddommer i kveld.

De spesielle beskyldnignene mot fotballtoppene er uansett blitt en snakkis før kveldens avgjørende match:

«Reagerar på italienska ’utpressningsförsöket’», skriver Aftonbladet

«Ringde pampen för att klaga på domaren», skriver Expressen.

«Sverige raser mod Italien: Det er ren afpresning» , skriver danske Ekstra Bladet.

- Gi alt

Sverige har et glimrende utgangspunkt etter 1-0 på hjemmebane fredag, og italienerne var frustrert med blant annet den tyrkiske dommeren Cüneyt Cakir etter kampen.

- Han tillot at kampen ble litt for fysisk på bekostning av det tekniske. Med tanke på at en av våre spillere trolig brakk nesen, så hadde han ikke full kontroll på kampen, sa Italias landslagssjef Gian Piero Ventura.

VETERANT: Gianluigi Buffon. Foto: AP Photo/Antonio Calanni)
VETERANT: Gianluigi Buffon. Foto: AP Photo/Antonio Calanni) Vis mer

Den tidligere landslagshelten Andrea Pirlo mener spillerne må gå i seg selv, og ikke fokusere på dommeren før skjebnekampen.

- I Europa er det ikke som i Italia der dommeren kan blåse i fløyta med en gang det er kontakt. Man må gå i duellene og se hva dommeren sier. I disse kampene må man gi alt, for det er i sånne kamper man ser hvem som er de virkelige spillerne, sier Pirlo.

Frir til fans

I kveld er det ventet at 65.000 fans tar turen til San Siro for å se returkampen. Da blir det klart om Italia går glipp av et VM for første gang siden 1958.

- Jeg forventer at et fullsatt San Siro kan bære fram laget. Jeg vil ikke tenke på det som mitt livs kamp, men jeg er overbevist om at vi kan klare det med hjelp av publikum, sa keeper Gianluigi Buffon.

- Vi må holde hodet kaldt om vi skal ta oss til VM. Vi vet at vi tapte, men vi har ytterligere 90 minutter på oss til å komme ut av denne vanskelige situasjonen, sa Buffon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer