Johannes Høsflot Klæbo Norge 30km VM på ski 2019

VM-drama: Vraker Johannes seg selv?

Norges mest betrodde langrennsløper er uansett voksen nok til å ta en riktig avgjørelse.

EN SPURTER FOR MYE? Landslagsledelsen ville helst ha med tre fartsholdere og en sterk avslutter på 30km-laget til VM. Emil Iversens kalasform ga både lederne og Johannes Høsflot Klæbo en utfordring. Formutviklingen til Johannes avgjør. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
EN SPURTER FOR MYE? Landslagsledelsen ville helst ha med tre fartsholdere og en sterk avslutter på 30km-laget til VM. Emil Iversens kalasform ga både lederne og Johannes Høsflot Klæbo en utfordring. Formutviklingen til Johannes avgjør. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

EN dårlig dag eller fortsatt bitte litt for dårlig fysisk kapasitet til å ta imot tilbudet om VM-plass? Det er spørsmålet den tredoble OL-mester, verdenscup-leder og tidenes yngste Tour de Ski-vinner må stille seg selv etter å ha blitt realt fragått av alle landslagskompisene sine på gårsdagens 30km med skibytte i NM.

Svaret vet han knapt. Så presist er det ikke mulig for noen å tolke nyanser i egen form. Det eneste Johannes Høsflot Klæbo vet, er at det ikke er noen grunn til å starte på dette første distanserennet i Seefeld om tre uker uten at han kan vinne gull.

For det kan også den lagkameraten som da blir nektet å gå den konkurransen i VM der Norge har minst fem løpere i favorittsjiktet.

Men bare fire plasser på laget.

GJENNOM hele den klassiske delen av gårsdagens 30km skiathlon i den harde NM-løypa på Meråker, så det ut som om Johannes hadde full kontroll. Da gikk han tilsynelatende like lekent og uanstrengt som han gjør hver gang han rett og slett ikke er til å slå. Han lå hele tida langt framme i det store feltet, sørget for å justere ned farten ved å gå i front ved inngangen av de lange bakkene og gled elegant helt fram akkurat når han ville.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer