VM-drømmen ble servet i senk

Nila og Ingrid startet lovende.

VM ER OVER: Det startet lovende for Ingrid Tørlen og Nila Håkedal, men så våknet brasilianerne. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
VM ER OVER: Det startet lovende for Ingrid Tørlen og Nila Håkedal, men så våknet brasilianerne. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no) Nila Håkedal og Ingrid Tørlen spilte ikke bare for en åttendelsfinale i kveld - de spilte også for den norske sandvolleyæren.

De tre andre norske lagene forsvant nemlig ut av VM-sanden tidligere på dagen.

Dessverre fulgte Håkedal og Tørlen samme vei.

- Dette er kjipt, altså. Vi viser at vi kan, men så glipper det. Dette kommer til å svi litt i kveld, sier Tørlen til NRK.

Tøffe server
Det ble en tøff kamp for Nila og Ingrid mot brasilianske Maria Clara og Carol - og spesielt de knallharde servene til førstnevnte er en utfordring for alle par som møter dem. I denne kampen slo hun inn en på 86 km/t, som er mesterskapets hardeste på kvinnesida så langt.

De norske jentene tok initiativet fra start, og holdt seg et par poeng foran gjennom hele det første settet. Da det gikk mot slutten rykket de litt fra , og da Tørlen først blokket og Nila så la ballen ned på linja - sikret de seg settseieren med 21-16.

Da så alt veldig lovende ut.

I andresettet var rollene byttet om. Da var det søstrene Salgado som holdt seg foran, og de lot aldri Nila og Ingrid slippe inn i kampen i det settet. De vant 16-21.

- Vi hadde lillesøsteren i kne, men så skiftet hun taktikk. Vi hadde en plan mot det, men så sviktet det, sier Håkedal.

Midtveis i det avgjørende settet ble det tydelig at brasilianerne var hakket piggere enn Håkedal og Tørlen i kveld. De holdt det norske paret på en armlengdes avstand og vant 15-7.

Mann- og kvinnefall
De norske lagene forsvant ut av VM på rekke og rad i dag.

Først ble det takk og farvel for Kathrine Maaseide og Janne Kongshavn, som tapte 0-2 for nederlandske Marlen van Iersel og Sanne Keizer.

- Jeg spiller mine siste turneringer i august, så legger jeg opp. Da skal jeg se om kroppen fungerer til å lage barn, sier Kathrine.

Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr måtte se seg slått 0-2 mot sveitsiske Heyer og Heuscher.

- Dette mesterskapet kommer egentlig litt for tidlig for oss. I volleyball tenker vi i fireårssykluser, og OL i 2012 er vårt store mål. Det er da vi skal være gode, men vi tar gjerne med oss noen resultater på veien, sier Skarlund til NTB.

I ettermiddagskampen tapte Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen 1-2 for østerrikske Florian Gosch og Alexander Horst.

- Dette er bittert. Vi ledet 19-16 i førstesettet og så taper vi 19-21. Det er horribelt, vi burde vunnet denne kampen 2-0, sier Kjemperud.