VM-drømmen lever takket være Zlatan

Snudde til seier mot Østerrike.

 MATCHVINNER:  Zlatan Ibrahimovic sørget for at den svenske VM-drømmen lever etter å ha scoret med fire minutter igjen på klokka. Foto: AFP PHOTO/Jonathan Nackstrand/NTB Scanpix.
MATCHVINNER: Zlatan Ibrahimovic sørget for at den svenske VM-drømmen lever etter å ha scoret med fire minutter igjen på klokka. Foto: AFP PHOTO/Jonathan Nackstrand/NTB Scanpix.Vis mer

Sverige - Østerrike 2-1 (0-1)

(Dagbladet): Sverige var avhengige av å ta poeng i hjemmekampen mot Østerrike for å holde liv i drømmen om deltakelse i Brasil-VM.

Det gjorde de. Det så lenge ut til å ende med uavgjort, men svenskenes største stjerne ville det anerledes. Zlatan Ibrahimovic sikret tre svenske poeng og knuste østerrikernes VM-drøm.

Dårlig start Svenskene fikk ikke spillet til å sitte fra start av i Friends Arena, og gjestene med mål om å snyte «söta bror» for plassen som playoff tok ledelsen i Friends Arena.

Østerrikerne holdt trykket oppe etter en dødball og ballen havnet hos Martin Harnik. Iskaldt satte han ballen presist nede ved den lengste stolpen. Utagbart for Andreas Isaksson i Sverige-målet.

Kun minuttet senere var svenskene nær en utligning. Eller, de kunne ikke kommet nærmere en utligning. Norwich-proffen Johan Elmander var tydelig irritert over baklengsmålet. Den svenske spissen prøvde lykken fra over 20 meter. Og svensken traff godt. Ballen hadde god retning og traff innsiden av stolpen. Dessverre for svenskene trillet ballen langs streken og ikke over.

Backstup Østerrike viste tidlig i den andre omgangen at de ønsket å angripe. I angrep gikk gjestene, men det var vertene som scoret. Zlatan Ibrahimovic møtte dypt i banen, kombinerte med Sebastian Larsson før han slo et perfekt innlegg som traff pannebrasken til Martin Olsson.

Venstrebacken stupte inn utlikningen som langt på vei sikret svenskene en playoff-plass etter 56 minutter.

Zlatan var nær ved å sikre tre poeng noen minutter senere, men forsøket ble stoppet av Robert Almer Østerrike-målet.

Men med fire minutter igjen sto superstjernen fram. PSG-proffen tok vakkert ned en pasning før han kontant satte ballen i nettmaskene bak en utspilt Robert Almer. Og med det sikret han svenskene andreplassen i gruppa.

Tyskland slo Irlands oppskriftsmessig i kveld og sikret med det gruppeseieren og VM-billett.