VM-dronning uten kroner

I 1998 tok vår vår dobbelte verdensmester Liv Grete Skjelbreid ut usle 19400 i årslønn. Nå venter en helt ny økonomisk hverdag på skiskytter-dronninga. I dag har hun ikke en eneste privat sponsor. Det varer neppe lenge.

Fire timer etter gull-løpet i Kollen kastet Liv Grete glans over en tilstelning som landslagets hovedsponsor Vital arrangerte. Smilende og blid takket hun for den økonomiske støtten de siste årene, vel vitende om at hun sjøl ikke har blitt rik av den. # Pengene fra hovedsponsoren går bare til landslagsdriften, og det årlige stipendet på 95000 kroner som de fleste landslagsløpere må klare seg på.

Ikke mye

- Jeg har ingen sponsorer, og har ikke tjent mye på skiskytinga så langt i karrieren, sier Liv Grete til Dagbladet.

Hun har ikke en eneste privat sponsor, men håper noen vil melde seg.

- Jeg har tenkt så lite på dette. Jeg regner med det blir litt mer kjør framover på den sida, men jeg regner med å få profesjonell hjelp til å styre det.

Sponsorsjef i Vital, Jacob Lund, spår Liv Grete en lysende økonomisk framtid.

- En ny økonomisk verden åpenbarer seg for Liv Grete. Hun har et vesen og en sjarm som er helt unik, og så er hun dobbelt verdensmester, sier Lund til Dagbladet.

Endelig gjennombrudd

Det er Ole Einar Bjørndalen som tjener mest av skiskytterne på sine private sponsorer. Etter det Dagbladet erfarer har han avtaler som er verdt rundt 300000 kroner i året.

- Det er fullt mulig for Liv Grete å nærme seg Ole Einar i markedsverdi. Dette mesterskapet er det endelige gjennombruddet for hele sporten. Det gjør at Liv Grete har stor verdi også i Tyskland og Frankrike, sier Jacob Lund.

I VM er det ingen seiersbonuser, verken fra det norske eller internasjonale forbundet. Men i dag kommer trolig Liv Grete til å motta 150000 kroner i gull-bonus fra hovedsponsoren Vital.

- Hun fortjener en sum for å vise at vi setter pris på henne, smiler Lund.

per.angell.berntsen@dagbladet.no