VM-dronninga som gikk ut med et smell

Etter tre VM-medaljer sjokkerte Linda Grubben (28) Idretts-Norge med å legge opp på direkten.

• Vil du stemme på Linda? Klikk her!Da Liv Grete Poirée bestemte seg for å legge skia på hylla og børsa i skapet, spurte folk seg hvor den neste stjernen skulle komme fra.

Hvem skulle ta over etter utøveren som hadde vært suverent best, vært kaptein på det norske laget og alltid hadde gått i front?

Svaret kom i form av Linda Grubben. Den norske dronningen av Anterselva.

I løpet av ei uke i februar hadde hun vunnet gull, sølv og bronse i skiskytter-VM, og vist alle at det vokste godt i det norske miljøet.

Overrasket alle

På VMs siste dag, 11. februar 2007, overrasket hun alle.

– Jeg kommer til å legge opp i dag, sier hun brått, i intervjuet etter målgang.

NRKs Dag Erik Pedersen sliter tydeligvis med å ta inn hva som har skjedd og står som målbundet.

DOBBELT GULL: Linda Grubben går i mål som gulvinner på 15 kilometer under VM i Anterselva sist vinter. Mandag kveld ble hun mamma til Lisa. Foto: Reuters/Scanpix
DOBBELT GULL: Linda Grubben går i mål som gulvinner på 15 kilometer under VM i Anterselva sist vinter. Mandag kveld ble hun mamma til Lisa. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

– Jeg avslutter karrieren i dag, gjentar Linda.

Og plutselig er det over. Sjokkerte lagvenninner og kommentatorer vet ikke hva de skal si. Hun har jo akkurat vunnet VM-bronse på stafetten, og hun er jo så ung. 

Konkurrentene gråt 

De tyske gullvinnerne gråter under pressekonferansen, ingen skjønner helt hva som ligger bak avgjørelsen. Svaret er enkelt: Toppidretten er ikke verdt innsatsen lenger.

– Jeg har tenkt lenge på dette. Jeg kjenner meg ikke motivert lenger, men jeg setter stor pris på alt jeg har fått oppleve. Livet går videre. Jeg gleder meg til å bli som normale folk, sa Grubben.

Bare de nærmeste visste.

– Jeg hadde fortalt foreldrene mine dagen før. Og folk i skiskytterforbundet. Jeg ville ha minst mulig styr rundt det før stafetten.

Hun gikk ut med et smell.