- VM er allerede en norsk suksess

Landslagssjefen jubler etter to gull og ett sølv.

(Dagbladet.no): Landslagstrener Kjell Ove Oftedal var et eneste stort glis etter at Ole Einar Bjørndalen hadde sikret Norge gull nummer to.

Oftedal var tydelig nervøs underveis i løpet, og trakk et lettelsens sukk da Michal Slesingr bommet to ganger på tredje skyting.

Dermed måtte Bjørndalen kollapse på siste skyting for at gullet skulle glippe. Det var han aldri i nærheten av.

Resten blir bonus

Etter målgang måtte Oftedal ty til et av de mest forslitte uttrykkene i idretten når man skal beskrive store prestasjoner:

- Det er så sinnssykt! Jeg tror ikke det finnes maken. Jeg er faktisk rørt, og det er veldig sjelden, sier Oftedal.

- Det som gjør det artig, er at skiskyting er en så marginal idrett. Er du ikke skjerpa, ender det gjerne med kantskudd. Det var det som skjedde i den 1. serien til Ole Einar. Han var i en presset situasjon, men hentet seg inn, og leverte et optimalt løp. Det er utrolige nerver på den mannen, sier han.

Oftedal tar allerede nå sjansen på å utrope mesterskapet til en suksess.

SUVEREN: Her har Ole Einar Bjørndalen akkurat skutt sitt 20. og siste skudd på dagens jaktstart, og tar seg tid til et lite jubelbrøl før han hekter på seg børsa. Foto: Scanpix
SUVEREN: Her har Ole Einar Bjørndalen akkurat skutt sitt 20. og siste skudd på dagens jaktstart, og tar seg tid til et lite jubelbrøl før han hekter på seg børsa. Foto: Scanpix Vis mer

- VM er allerede en suksess for Norge. Resten blir bare en bonus nå. Vi skal nyte denne dagen, lover han.

Skryter av Emil

Landslagssjefen var også godt fornøyd med Emil Hegle Svendsen, som gikk seg opp fra gårsdagens 7. plass til en 5. plass i dag. Svendsen hadde muligheten på pallen da han passerte ut som fjerdemann etter siste skyting, men ble fragått av Maksim Tsjoudovo og Michal Slesingr på den siste sløyfa.

Etterpå var han såpass skuffet at han gikk rett forbi det norske pressekorpset.

- Emil er selvsagt skuffet. Han er en ung mann med store ambisjoner. Jeg synes han gjorde en voksen jobb i dag også. Han slåss mot dyktige folk, og det er små marginer, sier Oftedal.

Han forteller at 22-åringen fikk en god natts søvn foran løpet, i motsetning til hva han fikk før sprinten lørdag.

- Emil har all grunn til å være fornøyd. Han har stabilisert seg blant de beste i ung alder, trøster Oftedal.

Lars Berger åpnet bra med feilfri skyting, men etter seks strafferunder totalt endte han til slutt på 11. plass. Halvard Hanevold ble nummer 20 med to strafferunder.

ALLEREDE FORNØYD: Landslagstrener Kjell Ove Oftedal var allerede fornøyd med VM etter to Bjørndalen-gull. - Resten blir en bonus, sier han.