Tomme tribuner under Friidretts-VM 2019

VM er en fiasko!

Her skulle friidretten aldri ha vært.

HELT TOMT: Friidretts-VM i Qatar, og nesten ingen bryr seg i arrangør-landet. Det er en skandale for en sport som ønsker global oppmerksomhet. FOTO:NTB/Scanpix
HELT TOMT: Friidretts-VM i Qatar, og nesten ingen bryr seg i arrangør-landet. Det er en skandale for en sport som ønsker global oppmerksomhet. FOTO:NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALL den flotte grafikken som flasher mot deg som pynt på TV-bildene av verdens sprekeste mennesker, kan ikke skjule virkeligheten. Titalls tusen tomme seter dag etter dag forteller at friidretts-VM 2019 er blitt en fiasko:

Dette er bildet av en syk idrett.

Da Doha for fem år siden fikk tildelt verdensmesterskapet, valgte sjefene i sporten å bytte ut opplevelse med penger. Det var et bevisst valg. Rett før avstemningen la friidrettslederne fra Qatar 300 millioner kroner ekstra på bordet. Den pengepotten feide vekk konkurrentene Barcelona og Eugene.

Men også poenget med å arrangere et verdensmesterskap.

FOR slike mesterskap er ment å være de største øyeblikkene i sporten. Det er derfor enkelte idretter bevisst holder igjen antall VM. Fotball nøyer seg med ett hvert fjerde år, og får betalt ved at hvert eneste mesterskap får en helt egen glans.

Friidretten er ikke i nærheten av en slik global status. Denne sporten fikk ikke i gang verdensmesterskapene sine før i 1983. I starten prøvde man også mesterskap hvert fjerde år, men så trengte det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) mer kapital og oppmerksomhet. Fra 1991 ble det VM annethvert år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer