GJENNOMBRUDD: Ånund Lie Byggland overrasket alle andre enn seg selv med sølv i NM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GJENNOMBRUDD: Ånund Lie Byggland overrasket alle andre enn seg selv med sølv i NM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- VM er ikke aktuelt, det skjønner jeg

Men sensasjonsmannen trodde på NM-medalje.

HAMAR (Dagbladet): Ånund Lid Byggland. Du skal være over middels interessert i langrenn for å ha hørt navnet.

Men det var før dagens NM-sprint på Gåsbu i Hamar. Der leverte 22-åringen, som kom rett fra U23-VM i Liberec, sitt livs løp.

Bare Pål Golberg klarte å slå ham. Verdensklasseløpere som Eirik Brandsdal og Øystein Pettersen ble henvist til tredje- og fjerdeplass.

- Ikke god nok Likevel gjør Byggland seg ingen forhåpninger om å være med i VM-troppen som offentliggjøres lørdag ettermiddag.

- Det er ikke aktuelt, jeg skjønner jo det. Jeg har gått ett godt renn. Mange andre har gått bra i mange renn, poengterer han overfor Dagbladet.

Og legger til:

- Jeg er faktisk ikke god nok for VM.

Hemmelig medaljedrøm Men at han skulle være god nok for medalje i NM, hadde Byggland faktisk visse forhåpninger om.

- Dette har jeg ikke sagt til så mange, men jeg har faktisk tenkt på medalje i NM. Men jeg vet ikke om jeg hadde trua på det i dag morges, erkjenner han.

- Var det ditt livs løp?

- Det var jo det. Det beste jeg har i NM fra før, er en sjuendeplass. Jeg følte meg bra.

Vil på landslag Sølvgutten tar studier, men regner likevel seg selv som heltids langrennsløper. Det er han altså i det private laget Team Norgeshus.

- Vi har et veldig bra opplegg. En veldig fin gjeng som pusher hverandre og har det artig, forteller han.

At målet er landslaget, er det likevel ingen tvil om.

- Selvfølgelig. Det er det som er det beste laget å være på, så det er et mål, men ikke noe jeg tenker så mye på.

NM forandret for øvrig ingenting før morgendagens VM-uttak. Petter Northug, Pål Golberg, Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad kommer til å gå på det norske laget i Val di Fiemme, selv om sprinttrenr Ulf Morten Aune ikke vil bekrefte det i dag.

NM-PALLEN: Pål Golberg ble norgesmester i sprint foran Ånund Lie Byggland og Eirik Brandsdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NM-PALLEN: Pål Golberg ble norgesmester i sprint foran Ånund Lie Byggland og Eirik Brandsdal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer