VM-favoritt Gatlin nekter å snakke om dopingskandalene

- Jeg konsentrerer meg bare om meg selv.

 DOPTATT:  Gatlin er tatt for doping to ganger, men får likevel lov til å fortsette. Foto: Reinhard Eisenbauer / EPA / EXPA / NTB Scanpix
DOPTATT: Gatlin er tatt for doping to ganger, men får likevel lov til å fortsette. Foto: Reinhard Eisenbauer / EPA / EXPA / NTB ScanpixVis mer

Justin Gatlin vil verken tenke på eller snakke om den siste tids dopingskandaler innen friidretten. Han har kun fokus på seg selv før VM.

Amerikaneren som ble olympisk mester på 100-meteren i Aten-OL i 2004 og som er tatt for doping to ganger, er en av favorittene til å vinne 100 metergullet i Moskva.

For det første er flere av de hardeste konkurrentene hans ute på grunn av doping. Det gjelder særlig Tyson Gay.Dessuten har Gatlin slått Usain Bolt i en duell mann mot mann i år. Det skjedde på 100-meteren i Diamond League-stevnet i Roma.

I tillegg til dette er regjerende mester på 100 meter, Yohan Blake, ikke i Moskva på grunn av skade. Alt tyder derfor på at det blir Bolt og Gatlin som kommer til å gjøre opp om gullet på 100-meteren på Ljusniki stadion.

- Jeg konsentrerer meg bare om meg selv og den 100-meteren jeg står foran i VM. Derfor vil jeg ikke snakke om andre ting. Mange utøvere tenker nok på samme måten. Det eneste som teller er å vinne for landet sitt, sier 31-åringen.

(NTB)