VM-favoritt: Hachim El Guerrouj

Avdøde Kong Hassan II var Hachim El Guerroujs spesielle støttespiller. Da mellomdistanseløperen lå syk hentet kongen en av verdens beste leger til Marokko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at Kong Hassan II tok affære kom El Guerrouj seg på beina igjen i løpet av en uke.

- Det er klart at den støtten jeg fikk fra kong Hassan II har vært avgjørende for meg, sier Hachim El Guerrouj på et pressemøte en dag før VM starter.

Han mener at kongen må få mye av æren for at Marokko har fått fram så mange gode løpere de siste årene.

- Vi har fått fantastisk støtte fra forbundet vårt, men kongen har også vært med som viktig supporter, og det har betydd enormt mye, sier storfavoritten på 1500 meteren i Sevilla.

- Etter at jeg satte verdensrekord på en engelsk mil i Roma ble jeg syk, men takket være den støtten jeg fikk fra Hassan II ble jeg raskt frisk, og nå mener jeg at jeg er i minst like god form som da jeg satte verdensrekorden, sier El Guerrouj i Sevilla.

- Finalen på 1500 meteren her blir tøff, men jeg tror jeg er i stand til å løpe ned mot verdensrekorden. Det er vel egentlig bare et spørsmål om å komme gjennom de innledende rundene uten uhell, sier El Guerrouj, som er superstjerne i hjemlandet Marokko.

Der det nærmest er et folkekrav at han skal ta VM-gull i Sevilla. Også den nye kongen, Mohammed VI, håper helt sikkert at landets løperstjerne nummer én skal slå til igjen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer