UTE: Degenkolb er syk og VM mister dermed en stor profil. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
UTE: Degenkolb er syk og VM mister dermed en stor profil. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Bergen 2017:

VM-favoritt melder forfall

Tysklands kaptein kommer ikke til Bergen.

(procycling.no): John Degenkolb var regnet som en av favorittene til å ta medalje under VM i Bergen. Men den tidligere Roubaix- og Sanremo-vinneren er på grunn av sykdom tvunget til å si fra seg plassen i den tyske landslagstroppen.

– Etter at jeg forlot Vueltaen med bronkitt var jeg kjapt tilbake på sykkelen, tilbake i trening og tilbake i løp. I disse rittene var jeg ikke i samme form som tidligere, og ikke i form til å bekle rollen som kaptein i en VM-fellesstart, skriver Degenkolb i et Facebook-innlegg.

– Tro meg, det var ingen enkel avgjørelse å kunngjøre at jeg ikke kommer til start i Bergen. Men det er en riktig avgjørelse med tanke på laget, med tanke på BDR og med tanke på meg selv.

Det tyske forbundet har bekreftet Degenkolbs forfall på sine hjemmesider. Tyskland lag til herrenes fellesstart består for øvrig av Niklas Arndt, Rick Zabel, Tony Martin, Nils Politt, Jasha Sütterlin, Simon Geshke, Paul Martens og Marcus Burghardt.

Johannes Fröhlinger kommer inn som Degenkolbs erstatter i det tyske laget som dermed må klare seg uten en klar kaptein neste søndag.