VM-favoritt skremt i kvarten

Trefilov kjeftet så svetten sprutet.

PARIS (Dagbladet.no): Ungarn - Russland 35-36.

Russland-trener Evgenij Trefilov kjeftet så svetten sprutet da hans jenter i ettermiddag spilte en dramatisk kvartfinale mot Ungarn - og han fikk til slutt en advarsel av dommerne.

Rødtrøyene fikk også publikum mot seg i løpet av kampen, men vant takket være mer rutine og en bredere stall.

Sammen med Norge var Russland den store favoritten til VM-gull, men den russiske drømmen om to verdensmesterskaptitler på rad holdt nå på å ryke allerede i kvartfinalen.

Ungarn ledet på det meste med seks mål i 1. omgang, men Russland slo tilbake og scoret sju på rad før hvilen. Likevel fikk Ungarn til pause med en tomålsledelse.

Dramatisk slutt

En gjennomsvett Trefilov på sidelinja prøvde å få jentene til å heve seg, og det var jevnt hele andreomgang.

I sluttminuttene var ungarerne så slitne at de gjorde flere tekniske feil i angrep og Russland overtok ledelsen.

VANT SÅ VIDT: Russerne kan bare se på at Piroska Szamoransky kaster ballen i mål, men klarte til slutt å sikre seieren - med et nødskrik. Foto: FRANCK FIFE/AFP/SCANPIX
VANT SÅ VIDT: Russerne kan bare se på at Piroska Szamoransky kaster ballen i mål, men klarte til slutt å sikre seieren - med et nødskrik. Foto: FRANCK FIFE/AFP/SCANPIX Vis mer

Sluttspurten holdt og de vant med knappest mulig margin.

Etter kampen ble de ungarske jentene hyllet av publikum, mens de gråt sine tapre tårer. Russerne hoppet og danset av glede, men ble likevel pepet ut av tilskuerne.

Før mesterskapet oversatte TV 2 noen av de verbale angrepene til Trefilov, og «din forpulte geit» var noe av det han kalte jentene.

Kritikken var nok ikke mild i dag heller, selv om spillerne til slutt trakk det lengste strået.