MÅTTE BRYTE: Mathew Hayman gikk i bakken, og valgte å bryte herrenes fellesstart i Bergen. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
MÅTTE BRYTE: Mathew Hayman gikk i bakken, og valgte å bryte herrenes fellesstart i Bergen. Foto: REUTERS/Benoit TessierVis mer

Sykkel-VM i Bergen:

VM-feltets eldste rytter presset av veien av bilkøen

– Mange av gutta her kjører ikke i bilkøen resten av året, sier Mathew Hayman etter å ha brutt VM i Bergen.

BERGEN (procycling.no): Fem sting, og en plastret hake, er de tydeligste tegnene på at Mathew Hayman gikk i bakken i søndagens fellesstart i Bergen. Den rutinerte australieren var på vei tilbake fra et stopp, da uhellet skjedde.

– Jeg er ikke helt sikker på om jeg traff bilen. Jeg kom ganske tett på. Jeg var på vei tilbake etter å ha stoppet. Jeg sitter med en følelse av at mange av gutta her ikke kjører i bilkøen resten av året, sier Hayman til procycling.no utenfor det medisinske senteret like etter målstreken.

Dette er ikke første gang at bilkøen har skapt problemer for rytterne. I U23-rittet ble en finsk rytter påkjørt av en følgebil.

– Jeg så bildene av U23-rytteren, og dette var litt det samme. Alle stoppet midt i en sving. Flere ryttere beveget seg utover, og jeg hadde ingen plass.

38-åringen mener det må stilles høyere krav til sjåførene.

– Flere biler stoppet, og de ga ingen plass der rytterne kunne sykle. Men kanskje jeg forventet for mye av bilkøen. Sjåførene som vanligvis kjører i sykkelsporten vet når en syklist er på vei tilbake, og de vet hva de skal gjøre i svingene.

– Trolig mitt siste VM

Hayman klarte seg uten store skader, men sykkelen overlevde ikke. Derfor valgte australieren å bryte rittet.

– Sykkelen ble helt ødelagt, og jeg var allerede langt bak. Det virket ikke sannsynlig at jeg skulle få en ny sykkel. Så jeg satte meg inn i Shimano-bilen, og ble kjørt hit til mål. Dette var kanskje mitt siste VM. Det var ikke slik jeg ville det skulle ende, beretter Hayman.

Neste år venter en meget kupert VM-løype i Østerrike, som passer Paris-Roubaix vinneren fra 2016 dårlig. Han er usikker på om han vil holde det gående helt til Yorkshire-VM i 2018.

– Jeg er ikke helt sikker. Men når man ser på løypa i Østerrike, så må jeg sykle to år til. Og det vet jeg ikke om jeg skal gjøre.

Tror på Matthews

Orica-Scott rytteren var roadcaptain i det australske laget, men han tror ikke hans fravær blir avgjørende.

– Det er nok folk der med erfaring. Simon Clarke kan gjøre den jobben. Han er god i VM, og en god rytter på rundløyper som dette. Vi har en veldig tydelig plan, og det er nok av folk som vet hva vi skal gjøre.

– Michael (Matthews) har fortsatt en sjanse. Jeg skal gå og sette meg i bussen, og drukne mine sorger, men jeg skal fortsatt heie på ham helt til målstreken, konstaterer Hayman.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!