VM: Fem smittet

- Vi har gjennomført 10 000 tester.

VM-BY: Oberstdorf i Tyskand. I bakgrunnen: Den berømte Schattenbergbakken, der hopperne konkurrerer. Foto: Bjørn Langsem
VM-BY: Oberstdorf i Tyskand. I bakgrunnen: Den berømte Schattenbergbakken, der hopperne konkurrerer. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Både utøvere og mediefolk i Oberstdorf tvinges til å ta coronatester annenhver dag under ski-VM.

Til sammen er det blitt gjennomført 10 000 tester på ei uke. Situasjonen søndag formiddag er at fem personer har avlagt positive prøver.

Det opplyser mediesjef Miriam Frietsch til Dagbladet.

- Det dreier seg om tre personer knyttet til hopptroppene. I tillegg har to personer fra tjenesteleverandørene testet positivt, opplyser Frietsch.

- Fram til i dag har vi gjennomført 10 000 tester. Både PCR-tester og antigentester. Til sammen har fem personer testet positivt, sier Frietsch, som understreker:

- Alle føler seg friske.

Flere nasjoner har klaget over prisene på testene. En PCR-test koster rundt 1000 kroner, mens antigentest ligger på 500 kroner.

Den mektige polske hoppsjefen Adam Malysz er blant dem som har raslet med sablene og synes dette er i dyreste laget. Det går knallhardt utover budsjettene.

FOLKETOMT: Oberstdorf er en spøkelsesby på kveldstid. Foto: Tore Ulrik Bratland
FOLKETOMT: Oberstdorf er en spøkelsesby på kveldstid. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

De tre personene fra hopptroppene er den slovenske dametreneren Zoran Zupancic, den italienske hopperen Jessica Malsiner - og en person i det italienske støtteapparatet.

Frietsch kan ikke opplyse noe om nasjonaliteten til de to personene fra tjenesteleverandørene.

Oberstdorf er en spøkelsesby på kveldstid med folketomme gater. Hopptrener Alexander Stöckl sier til Dagbladet at han er «ekstremt godt fornøyd med arrangøren med tanke på smittevern».

STJERNE: Russiske Julia Stupak er en av de største stjernene i ski-VM. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

- Vi føler oss trygge. Hotellene er pålagt veldig, veldig strenge regler. Det er de strengeste vi har opplevd så langt denne sesongen. Alle har singelrom. Det er stor plass i matsalen. Det er håndsprit overalt. Hotellpersonalet sjekker om vi har på munnbind. Det er veldig strenge regler.

REKLAMESTUNT: De norske langrennsstjernene vurderer Petter Northugs siste reklamestunt. Video: Northug/Instagram / Løkås/Haarstad Vis mer

Han fortsetter:

- Så langt har vi vært veldig heldige. Bank i bordet: Vi har ikke hatt noen smittetilfeller på herresida, men noen få på damesida. Disse er isolert. Håndteringen er veldig bra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer