VM: Fem smittet

- Vi har gjennomført 10 000 tester.

VM-BY: Oberstdorf i Tyskand. I bakgrunnen: Den berømte Schattenbergbakken, der hopperne konkurrerer. Foto: Bjørn Langsem
VM-BY: Oberstdorf i Tyskand. I bakgrunnen: Den berømte Schattenbergbakken, der hopperne konkurrerer. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet): Både utøvere og mediefolk i Oberstdorf tvinges til å ta coronatester annenhver dag under ski-VM.

Til sammen er det blitt gjennomført 10 000 tester på ei uke. Situasjonen søndag formiddag er at fem personer har avlagt positive prøver.

Det opplyser mediesjef Miriam Frietsch til Dagbladet.

- Det dreier seg om tre personer knyttet til hopptroppene. I tillegg har to personer fra tjenesteleverandørene testet positivt, opplyser Frietsch.

- Fram til i dag har vi gjennomført 10 000 tester. Både PCR-tester og antigentester. Til sammen har fem personer testet positivt, sier Frietsch, som understreker:

- Alle føler seg friske.

Flere nasjoner har klaget over prisene på testene. En PCR-test koster rundt 1000 kroner, mens antigentest ligger på 500 kroner.

Den mektige polske hoppsjefen Adam Malysz er blant dem som har raslet med sablene og synes dette er i dyreste laget. Det går knallhardt utover budsjettene.

De tre personene fra hopptroppene er den slovenske dametreneren Zoran Zupancic, den italienske hopperen Jessica Malsiner - og en person i det italienske støtteapparatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer