FIASKO:  200 meter bryst ble en gedigen skuffelse for Julia Efimova. Bare noen dager etter at hun tok gull på 100 meter bryst, greide hun ikke å kvalifisere seg til semifinale på 200 meter bryst. Foto: NTB Scanpix
FIASKO: 200 meter bryst ble en gedigen skuffelse for Julia Efimova. Bare noen dager etter at hun tok gull på 100 meter bryst, greide hun ikke å kvalifisere seg til semifinale på 200 meter bryst. Foto: NTB ScanpixVis mer

VM-fiasko etter at inntrenger prøvde å komme inn på rommet

Storfavorittens far skylder på ubudne gjester.

(Dagbladet): Mange svømmeinteresserte var i går sjokkerte da svømmestjerna Julia Efimova ikke greide å kvalifisere seg til VM-semifinalen på 200 meter bryst.

Bare noen dager før hadde hjememfavoritten tatt gullet på 100 meter bryst. 23-åringen, som også har OL- og VM-medlajer fra tidligere mesterskap, var da naturligvis en av de store favorittene, men bommet fullstendig i forsøksheatet på hjemmebane.
 
Under et VM.

Innbrudd Journalistene i Russland løp etter den russiske jenta, som ikke var spesielt interessert i å snakke.

I stedet for snakket faren, Andrey. Og han fortalte at oppladningen hadde vært verst mulig for Julia. Hun hadde hatt mystisk besøk på hotellrommet.

-  Noen forsøkte å bryte seg inn i rommet hennes i natt. Vi vet ikke hvem det er ennå, men vi er i gang med å etterforske saken, sier han til nyhetsbyrået Itar-Tass.

Faren fortsetter:

- Selvfølgelig påvirket det resultatet hennes. Julia forstår ikke hvorfor det skjedde eller hva det egentlig var som foregikk. Det er veldig emosjonelt. Naturligvis måtte vi roe henne ned, og nå må vi se framover. 

Det har ennå ikke ikke kommet noen løsningen på mysteriet som ødela for det russiske hjemmehåpet.

Omstridt Dagbladet er en av flere som tidligere har skrevet om Julias dopfortid. 

Hun testet postivitv på det forbudte hormonet DHEA, og var utestengt i 16 måneder. Hun mistet også verdensrekorden på 200 meter. 

Selv hevdet den russiske jenta hardnakket at hun ikke hadde dopet seg med vilje, og at hun var et uheldig offer for at hun ikke snakker godt engelsk.

Men etter straffen har altså Efimova herjet igjen denne sesongen.  Det skaper debatt i miljøet:

Den svenske svømmeren Emma Igelström er en av flere som reagerer:

- Det spiller ingen rolle om det er svømming eller en  annen idrett. EN gang en juksemaker, alltid en juksemaker, sier hun til Expressen.

- Jeg kan ikke legge vekt på det under mesterskapet fordi jeg må fokusere på egen innsats, men jeg mener at de som doper seg burde bli utestengt på livstid.  Da har man brent broene i miljøet.  Jeg mener vi skal være tydeligere og bare si at doping ikke tolereres.