VM-fiasko for hinderjentene

De ville så mye. Men fikk det ikke til.

LANGT UNDER PARI: Karoline Bjerkeli Grøvdal var 25 sekunder unna personlig rekord, og feilet i forsøksheatet på 3000 meter under VM i Berlin. Her under NM på Lillehammer tidligere i år.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
LANGT UNDER PARI: Karoline Bjerkeli Grøvdal var 25 sekunder unna personlig rekord, og feilet i forsøksheatet på 3000 meter under VM i Berlin. Her under NM på Lillehammer tidligere i år.Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

BERLIN (Dagbladet.no): Både Karoline Bjerkeli Grøvdal og Silje Fjørtoft hadde ambisjoner om å gjøre sitt livs beste løp i VM. For begge to ble forsøket på 3000 meter hinder en gedigen nedtur.

Begge var langt fra å kvalifisere seg til finalen.

- Bittert at jeg hadde kommet til finalen om jeg hadde løpt på persen min. Det vet jeg at jeg er i form til å klare, sier Karoline til Dagbladet.

Langt unna pers
Men persen på 9.33.19, som hun var helt i nærheten av på Bislett tidligere i sommer, var langt utenfor rekkevidde slik løpet utartet seg. Karoline ble for passiv i starten, og fikk svi.

- Jeg er ikke vant til å løpe i slike tøffe felt. Det merker jeg. Jeg er mer vant til junior-felt, og der får jeg ligge uforstyrret framme. Her havnet jeg bak, og måtte ut for å få plass til å komme meg fram. Det ble lange svinger og mye rotete løping. Dessuten måtte jeg stoppe helt opp en gang for ikke å trøkke på ei jente som tryna i vanngrava, sier Karoline til Dagbladet.

Karoline Bjerkeli Grøvdal ble klokket inn på 9.48,47, 25 sekunder bak persen.

- Jeg er vel egentlig ikke så skuffa. Men ganske irritert. Jeg vet jeg kan så mye bedre, sier hun.

- Beina ville ikke
Heller ikke Silje Fjørtoft hadde sin beste dag. Faktisk hadde hun en av sine verste, i alle fall på idrettsbanen.

10.01,04 og sist i sitt heat er langt unna det jenta er god for.

- Beina ville ikke. På oppvarminga kjentes alt ok. Jeg aner ikke hvorfor det ble sånn, men jeg skal prøve å finne det ut, sier hun.

FIASKO-FORSØK Verken Karoline Bjerkeli Grøvdal (t.v.) eller Silje Fjørtoft tok seg til VM-finale. Her under Bislett Games tidligere i sommer. 
Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
FIASKO-FORSØK Verken Karoline Bjerkeli Grøvdal (t.v.) eller Silje Fjørtoft tok seg til VM-finale. Her under Bislett Games tidligere i sommer. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer