VM-fiasko for hinderjentene

De ville så mye. Men fikk det ikke til.

LANGT UNDER PARI: Karoline Bjerkeli Grøvdal var 25 sekunder unna personlig rekord, og feilet i forsøksheatet på 3000 meter under VM i Berlin. Her under NM på Lillehammer tidligere i år.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
LANGT UNDER PARI: Karoline Bjerkeli Grøvdal var 25 sekunder unna personlig rekord, og feilet i forsøksheatet på 3000 meter under VM i Berlin. Her under NM på Lillehammer tidligere i år.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet.no): Både Karoline Bjerkeli Grøvdal og Silje Fjørtoft hadde ambisjoner om å gjøre sitt livs beste løp i VM. For begge to ble forsøket på 3000 meter hinder en gedigen nedtur.

Begge var langt fra å kvalifisere seg til finalen.

- Bittert at jeg hadde kommet til finalen om jeg hadde løpt på persen min. Det vet jeg at jeg er i form til å klare, sier Karoline til Dagbladet.Langt unna persMen persen på 9.33.19, som hun var helt i nærheten av på Bislett tidligere i sommer, var langt utenfor rekkevidde slik løpet utartet seg. Karoline ble for passiv i starten, og fikk svi.

- Jeg er ikke vant til å løpe i slike tøffe felt. Det merker jeg. Jeg er mer vant til junior-felt, og der får jeg ligge uforstyrret framme. Her havnet jeg bak, og måtte ut for å få plass til å komme meg fram. Det ble lange svinger og mye rotete løping. Dessuten måtte jeg stoppe helt opp en gang for ikke å trøkke på ei jente som tryna i vanngrava, sier Karoline til Dagbladet.

Karoline Bjerkeli Grøvdal ble klokket inn på 9.48,47, 25 sekunder bak persen.- Jeg er vel egentlig ikke så skuffa. Men ganske irritert. Jeg vet jeg kan så mye bedre, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer