VM-finalen til håndballjentene i 1999

VM-finalen vi aldri glemmer

For atten år sida møttes Norge og Frankrike i VM-finalen i Håkons Hall på Lillehammer. Kjersti Grini, Susann Goksør Bjerkrheim og Kristine Duvholt Havnås gjenforteller.

SEIER: Norges trener Marit Breivik kastes i luften av de norske spilleren etter VM-triumfen var et faktum. Foto: Erik Johansen, NTB Scanpix
SEIER: Norges trener Marit Breivik kastes i luften av de norske spilleren etter VM-triumfen var et faktum. Foto: Erik Johansen, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 12. desember for atten år sida spilte Norge mot Frankrike i Håkons hall på Lillehammer. Året var 1999, og kjente håndballjenter som Susann Goksør Bjerkrheim, Kjersti Grini, Kristine Duvholt Havnås og Cecilie Leganger sto klar på parketten, vel uvitende om at de skulle ta Norges første VM-gull.

Fire ekstraomganger bydde denne VM-finalen på. Først to, så to til. Kampen vippet fram og tilbake og ingenting var avgjort før dommeren blåste i fløyta. Det måtte hun gjøre fem ganger før kampen var endelig.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer