Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-forsvareren må kvalifisere seg

Fifa har besluttet at regjerende verdensmester i fotball må kvalifisere seg for neste mesterskap. Frankrike er automatisk kvalifisert i 2002 etter seieren i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men vinneren i Sør-Korea og Japan-VM til sommeren, må gjennom kvalifisering for å bli med i 2006-VM i Tyskland.

Styret i det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kunngjorde nyheten i dag. De har hatt en rekke møter i Pusan i Sør-Korea i forkant av VM-trekningen i morgen. Kvalifiseringskravet til regjerende mester er trolig den største endringen som følger av møtevirksomheten.

Fram til og med det kommende VM, har arrangørlandet og verdensmestrene vært automatisk kvalifiserte.

Gruppene trekkes i morgen

FIFA har også offentliggjort forutsetningene for gruppefordelingen. I tillegg til seedingen av lagene, skal nasjonene fordeles geografisk, slik at ikke flere lag fra samme kontinent kommer i samme pulje. Et unntak gjelder for Europa, som har klart flest lag med. Men det skal ikke være mer enn to europeiske lag i hver gruppe.

En annen viktig forutsetning for trekningen følger av at Sør-Korea og Japan deler på arrangementet. Det er bestemt at gruppene må settes opp slik at de forskjellige verdensdelene er jevnt fordelt på de to nasjonene.

De fullstendige forutsetningene for trekningen finner du på FIFAs hjemmeside.

Onsdag åpnet FIFA dessuten sin offisielle hjemmeside for sommerens VM. Adressen er FIFAworldcup.com.

Selve trekningen finner sted i morgen klokka 11.00. Den vises direkte på NRK1, kommentert av Arne Scheie og Egil Drillo Olsen.

Du vil også finne stoff om VM-trekningen her på Dagbladet.no i morgen.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart