Tomme tribuner ble fulle i friidretts-VM 2019:

VM-forvandlingen ingen skjønner noe av

- Det var veldig trist i går, sier Martin Roe.

FIASKO: Friidretts-VM i Qatar er allerede kalt en skandale etter det sjokkerende dårlige publikumsoppmøtet i Doha. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): Friidretts-VM i Qatar er allerede kalt en skandale etter det sjokkerende dårlige publikumsoppmøtet i Doha.

I kveld, derimot, var det helt annerledes. Selv om sju- og tikamp normalt ikke er de største trekkplastrene for friidrettspublikumet, måtte arrangøren dra bort flere av de store dukene som dekker seteseksjoner på stadion for å få plass til alle som møtte opp.

Og jubelen sto tidvis i taket.

- Det hørte vi, og vi merket forskjellen. Det var mye energi der, mange forskjellige grupper med mange forskjellige flagg tilstede, og det er det du kommer til VM for å oppleve. Den delen var virkelig morsom i kveld, sier den amerikanske 1500 meter-løperen Jenny Simpson.

- Hvorfor tror du det var sånn akkurat i kveld?

- Jeg vet ikke, sier hun til Dagbladet og småler litt.

- Jeg fokuserer så mye på meg selv og den enkle banen utpå der, at uansett hva som skjedde, er jeg så glad for at de tok med seg energi inn på stadion. Det hjalp til at det gikk så fort i heatet mitt.

Uventet støtte

En annen som er vel så overrasket over publikumsstøtten er den ferske verdensmesteren på 400 meter, Salwa Eid Naser fra Bahrain.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer