VM går på Liv Gretes lykkearena

Liv Grete Skjelbreid Poirée (29) stiller som den store VM-favoritten vel vitende at Oberhof er hennes favorittsted i v-cupen.

Det var nettopp i den lille byen i det gamle Øst-Tyskland hun vant sine første to verdenscupseirer i 1999. Siden har hun vært på pallen hver gang hun har gått konkurranse her:I 2001 gikk hun inn til tredjeplass på fellesstarten.I 2002 fikk hun en første-, andre- og tredjeplass på tre starter.

- Oberhof er et sted som betyr mye for meg, og jeg har alltid likt meg her. Totalt sett er det nok favorittstedet mitt i verdenscupen, sier Liv Grete til Dagbladet.

Tippet til topps

Fram til VM-starten har comebacksesongen vært en eneste lang opptur:

På 15 starter har hun fire seirer - og har vært på pallen åtte ganger. Blant dem som har latt seg imponere er Ole Einar Bjørndalen. I gårsdagens Dagbladet tippet tidenes mestvinnende skiskytter at Skjelbreid Poirée ville vinne alle fire individuelle VM-startener.

Liv Grete bare ler av det.

- Jeg får vel bare takke for tilliten. Og håpe at han får rett. Det begynner å kjennes veldig bra ut nå, etter å ha vært litt sliten en periode. Nå gleder jeg meg til å gå løp, og det er et godt tegn, sier Liv Grete - som aldri har vært kjent for å ta store ord i sin munn.

Tunge forhold

Hun vet at de tunge VM-løypene vil favorisere hennes gode teknikk. Spesielt i det milde og dårlige været som har preget Oberhof de siste dagene.

- Det kommer til å bli laaange kilometre, så det er bare å innstille seg på at dette blir et voldsomt slit. Man skal ha gode ski og være i god form for å henge med, for det er få lette partier her og det kommer nok til å skille mye i sporet. Det skal ikke være noen ulempe for meg, sier fru Poirée.

Målt i oppmøte og interesse kan årets VM bli tidenes skiskytterfest. Det er ventet rundt 40000 tilskuere hver dag til byen med 1700 innbyggere.

- Bare i gatene var det stor forskjell fra tirsdag til onsdag. Det kommer til å bli et helt vanvittig trøkk her, med en stadionutbygging som vil gjøre det veldig intimt inne på standplass. Det blir moro, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

Bor med de franske

Den lille familien med Liv Grete, ektemannen Raphael og datteren Emma har valgt å bo sammen med det franske laget i Oberhof.

- Det er ekstra mas med et lite barn. Det er mye roligere for Emma her, sier Liv Grete.

LYKKEARENAEN: Liv Grete Skjelbreid Poirée i Oberhof i fjor, der hun var på pallen tre ganger.