Boasson Hagen, sykling:

VM-gjennomkjøring i Bergen før hardkjøret foran Tour de France starter

18 etapper på 26 dager for Boasson Hagen

- LENGE IGJEN AV SESONGEN: Etter en mislykket vårsesong, vender Edvald Boasson Hagen fokus mot Tour de France og VM på hjemmebane. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
- LENGE IGJEN AV SESONGEN: Etter en mislykket vårsesong, vender Edvald Boasson Hagen fokus mot Tour de France og VM på hjemmebane. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Den norske grunnlovsdagen og 30-årsdagen til Edvald Boasson Hagen innleder et konkurransemessig hardkjør som etter hvert skal gi toppform inn mot Tour de France.

Rudsbygdingen sykler Tour of Norway, Tour des Fjords og Critérium Du Dauphiné på rappen, noe som gir 18 konkurransedager på en periode på snaue fire uker (26 dager totalt).

- Det blir et hektisk program inn mot Tour de France. Jeg skal også sykle tempo- og fellesstart i NM. Det blir ikke mange dager mellom løpene i starten, men det morsomste er jo å være i konkurranse. Nå har jeg hatt en lang periode uten løp og har fått lagt et gått treningsgrunnlag, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Kan ikke være annet enn imponert

Før den hektiske rittperioden starter, rekker han en svipptur innom VM-byen Bergen.

Til helga skal han kjøre rekognosering i den 19,7 kilometer lange sentrumsrunden som skal sykles 12 ganger under proffenes fellesstart. Den fire mil lange passasjen inn fra Rong utenfor Sotra, gjør at totallengden kommer opp i hele 276,5 kilometer.

I slutten av september skal han forhåpentligvis kjempe om VM-medaljer her, men det fordrer at han har tatt inn et par steg på rytterne som dominerte vårklassikerne denne sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer