VM-gull 11 år etter

Frank Luck vant sitt første VM-gull i 1989. Elleve år senere tok han et nytt gull. Nå satser 32-åringen mot neste OL.

- Det er vanskelig å motivere seg innimellom, men fordelen med rutinen er at jeg ikke gjør de samme feilene som før, sier den tyske gullvinneren.

Dagens gull kom elleve år etter det første VM-gullet til Frank Luck. Men i OL har han «bare» individuelt sølv fra Lillehammer, pluss to stafett-gull fra Lillehammer og Nagano.

- Jeg er for god til å legge opp nå. Jeg hadde egentlig tenkt å slutte etter Nagano-OL, men nå satser jeg for fullt mot OL i Salt Lake City i 2002. Det er mitt siste mål, sier Luck.

Han avgjorde jaktstarten i den siste runden inn mot mål. En taktisk perfekt runde sørget for at verken Pavel Rostovtsev eller Raphael Poiree klarte å henge på helt inn til mål.

- Frank gikk fort, og jeg klarte å henge på en stund. Det gjorde at jeg tok andreplassen foran Raphael. Jeg klarte ikke å konsentrere meg skikkelig foran dagens løp på grunn av all oppmerksomheten i går, men er fornøyd med de to sølvene jeg har tatt til nå i VM, sier Rostovtsev.

Raphael Poiree ville vunnet gull med fullt hus på siste stående, men en bom ødela alt.

- Jeg tok en sjanse og skjøt fort. Jeg kunne vunnet, og jeg kunne blitt nummer 15. På siste runden var jeg rett og slett for sliten til atg jeg klarte å henge på Frank, sier franskmannen.

- Er du skuffet etter en fjerde og en tredjeplass?

- Nei, nei, nei. Etter at Liv Grete tok gull i går har VM vært helt fantastisk for meg. Jeg har aldri følt det slik som jeg gjorde da hun vant gull, sier den franske verdenscuplederen.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no