-  VM-gull drømmen

Til helga tar eks-heroinmisbruker Tom Aage Aarnes (28) et nytt steg mot drømmen om å bli verdens beste skihopper.

-  Målet er å bli best i verden. Det står jeg ved. Men når en har brutt seg så mye ned som jeg har, både fysisk og psykisk, så er det ikke gjort over natta å bli best. Det tar tid, sier Aarnes til Dagbladet.

I nesten to år gikk Aarnes på heroin. Han stjal for å skaffe penger til rus, og var en gjenganger på «Plata». Men Aarnes greide å kjempe seg tilbake - og har nå vært rusfri i 11 måneder. 13. februar gjorde han comeback i bakken som prøvehopper i NM på Lillehammer.

-  Etter at jeg ble nykter, lå jeg stort sett på sofaen eller dro på fisketur. Så begynte jeg plutselig med hoppingen igjen. Da er det fort gjort å gå på en smell hvis det blir for mye trening. Derfor er det viktig å ta det litt gradvis, forteller Aarnes.

Henger med

Etter helgas mønstringsrenn i Vikersund får han etter all sannsynlighet status som elitehopper.

-  Da stiller jeg på lik linje med de andre. NM kan også bli moro. Det er på bursdagen min. Det blir stas, sier Eidsvoll-hopperen med et smil.

Trener Øyvind Grønn er imponert over framgangen.

-  Han har hatt en kjempefin framgang fysisk. Rent teknisk gikk det veldig bra i starten. Nå har det stoppet litt opp. Og han har holdt seg på samme nivå. Men vi har hatt det i tankene hele veien at det ikke bare kan gå framover, sier Grønn til Dagbladet.

-  Jeg henger bra med på lengdene - selv om det er mye å ta tak i. Det er egentlig betryggende. Da har vi ting å jobbe med, sier Aarnes sjøl.

-  Hardt arbeid

Tom Aage Aarnes var den første nordmannen som hoppet over 200 meter på ski.

-  Målet for vinteren er å kjempe i toppen i eliteklassen. Neste år bør jeg ut å representere igjen, sier Aarnes som også håper å komme med på den nasjonale kvoten til verdenscuprennet i Holmenkollen 12. mars.

Trener Grønn synes det bare er utrolig Aarnes hopper så bra som han gjør nå.

-  Han har klokkertro på seg sjøl. Og det er bra. Men en blir ikke verdens beste skihopper over natta. Det er mye hardt arbeid over mange år, påpeker treneren.

For Tom Aage Aarnes har høye mål.

-  Jeg skal avslutte karrieren med VM-gull i Oslo i 2011. Da er det slutt. Det er drømmen, sier Tom Aage Aarnes.

Og da er det bare å ringe Hollywood.

HOPPER IGJEN: Tom Aage Aarnes er på plass i Vikersund i helga, og får trolig tilbake statusen som elitehopper. - Da stiller jeg på lik linje med de andre, sier Aarnes.