VM-gull og verdensrekord

Osleidys Menendez fra Cuba slo en real knock-out på konkurrentene i spydfinalen under friidretts-VM i kveld. Verdensrekord i første omgang klarte selvsagt ingen å svare på.

Dermed fikk 25-åringen i pose og sekk. For verdensrekorden ble belønnet med en sjekk på 100.000 dollar.

Hun hadde selv den tidligere verdensrekorden med 71,54, satt i 2001. Da ble hun den første latinamerikanske kvinnen som satte en verdensrekord i friidrett. Nå tøyde hun den til 71,70.

– Jeg satset alt i mitt første kast. Det er taktikken min i alle konkurranser, sa Menendez, som likevel ikke hadde verdensrekord i tankene da hun entret VM-stadion.

– Det eneste målet mitt var å ta VM-gull. Og jeg var langt fra sikker på det heller. Jeg følte meg usikker, for jeg hadde litt smerter i den ene foten. Og da var ikke akkurat det harde underlaget på denne banen det beste for meg.

Osleidys Menendez ble olympisk mester i Aten i fjor og verdensmester i 2001. I VM for to år siden, derimot, ble hun bare nummer fem. Med verdens lengste kast tidligere denne sesongen, var hun soleklar gullfavoritt – og innfridde altså til gagns.

Men tyske Christina Obergföll ga henne likevel uventet kamp. Hun fikk stjernetreff senere i konkurransen, forbedret sin tidligere bestenotering med fem og en halv meter og satte ny europeisk rekord med 70,03.

 
(ANB)

KASTET 71,70 M: Gull og verdensrekord til kubanske Osleidys Menendez. Foto: Scanpix/Reuters
KASTET 71,70 M: Gull og verdensrekord til kubanske Osleidys Menendez. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer