Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-gull til 17 år gammel norsk komet

- Det er helt rått.

VM-GULL: Magnus Jarl Riiber tok i dag gull i junior-VM. Foto: EPA / PATRICK SEEGER / NTB Scanpix
VM-GULL: Magnus Jarl Riiber tok i dag gull i junior-VM. Foto: EPA / PATRICK SEEGER / NTB Scanpix Vis mer

Tross en trøblete sesongoppkjøring har 17-årige Jarl Magnus Riiber stukket seg fram i kombinerteliten. Onsdag jublet han for gull i junior-VM i Kasakhstan.

Riiber har sin styrke i hoppbakken, og der var han i egen klasse i Almaty. 47 sekunders ledelse la grunnlaget for en triumfferd gjennom langrennet over 10 kilometer.

Østerrikeren Paul Gerstgraser og tyskeren Jakob Lange nærmet seg underveis, men Riiber klarte å beholde litt av forspranget. I mål var han 7,3 sekunder foran sølvvinner Gerstgraser.

- Det var en fantastisk dag. Løypa var veldig bra, og jeg tror det er det beste langrennet jeg har gjort denne sesongen. Jeg åpnet ganske forsiktig, og så begynte jeg å kjøre mot slutten. Jeg hadde litt krefter igjen, sa Riiber.

Selv om forspranget til de nærmeste utfordrerne minket, ble det ikke så spennende som man kanskje kunne vente på forhånd.

- Det er helt rått. Han har hoppet solid her nede og vært best i hver eneste omgang. Han hadde god kontroll på sisterunden, mye bedre enn jeg hadde forventet. Kombinert med fantastisk skihopping blir det ofte bra, sa landslagstrener Peder Sandell til NTB.

Presterer etter trøblete høst Heming-løperen Riiber har for alvor slått gjennom i kombinertsirkuset i årets sesong. Blant annet fikk han med seg en tredjeplass i verdenscupen for seniorer i opptakten til VM.

Og selv om det først og fremst er i hoppbakken 17-åringen har markert seg, har landslagstrener Sandell tro på at det er mer i vente.

- Den fysiske kapasiteten er til stede, men han mangler litt på langrennsstyrken. Det vil komme etter hvert. Vi må huske at han bare er 17 år, og han tar stadig steg i langrenn, sier han.

- Jarl Magnus har hatt en litt vanskelig sommer og høst med blant annet inngrep i halsen for å få fjernet mandlene. Vinteren er blitt mye bedre enn vi hadde trodd i november-desember, legger Sandell til.

God laginnsats Flere gode, norske plasseringer ble det også i onsdagens kombinertrenn. Lars Buraas imponerte ved å gå seg opp 16 plasser til 5.-plass. Harald Riiber, som i likhet med lillebroren er best i hoppdelen, endte på 7.-plass etter å ha gått ut som nummer tre.

- Veldig bra av Lars Buraas, som gikk et kjempebra langrenn og ganske bra i hoppbakken. For Haralds del var det bedre enn ventet med tanke på utgangspunktet. Også han gikk et veldig bra langrenn.

Simen Tiller gjorde det derimot litt svakere enn ventet. Han bommet i hoppbakken, der han ble nummer 27. Til slutt endte Tiller på 16.-plass.

Onsdagens gull var Jarl Magnus Riibers første individuelle medalje i junior-VM. For kombinertløperne venter et nytt individuelt renn fredag og lagkonkurranse lørdag.

(NTB)