VM-gull til Lisa Brennauer

- Jeg er overlykkelig.

 OVERLEGEN:  Lisa Brennauer under dagens tempo. Foto: NTB Scanpix
OVERLEGEN: Lisa Brennauer under dagens tempo. Foto: NTB ScanpixVis mer

VM i landeveissykling har knapt kommet ordentlig i gang, og allerede står Lisa Brennauer med to gull. Tirsdag vant hun kvinnenes temporitt.

Søndag hjalp den tyske 26-åringen Specialized-Lululemon-laget til seier i lagtempo, og tirsdag satte hun konkurrentene til veggs i individuelt temporitt. Hun lå tre sekunder bak ukrainske Anna Solovej ved siste mellomtid, men avsluttet sterkt og slo henne med 18,6 sekunder.

Både Brennauer og Solovej er tidligere juniorverdensmestere i tempo. 22-årige Solovej er tilbake etter en toårig dopingutelukkelse.

Evelyn Stevens fra USA tok bronsen i et ritt uten norske deltakere.

- Selvsagt er jeg overlykkelig over å ha blitt verdensmester. Da jeg kom i mål, var jeg så sliten at jeg ikke hadde en tanke i hodet. Da jeg satt i lederstolen, ble jeg sjokkert over å oppdage at dette kunne gå, sa Brennauer.

Hun måtte lide seg gjennom noen spennende minutter før hun kunne slippe jubelen løs. De sist startende ble hemmet av et voldsomt regnvær, og fjorårsvinner Ellen van Dijk (som startet sist) endte på 7.-plass over ett minutt bak vinneren.

VMs første virkelig profilerte øvelse er mennenes temporitt onsdag. Der er tyske Tony Martin favoritt, men tyskerne har allerede hatt mye å juble for. Lennard Kämna vant mennenes juniorklasse, og dermed ble det to tyske gull tirsdag.

(NTB)