Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-gull til Lundanes etter superløp

Vant i overlegen stil på langdistansen.

GULLJUBEL: Orienteringsløper Olav Lundanes tok torsdag et suverent VM-gull på langdistanse. Foto: Søren Andersson / NTB scanpix
GULLJUBEL: Orienteringsløper Olav Lundanes tok torsdag et suverent VM-gull på langdistanse. Foto: Søren Andersson / NTB scanpix Vis mer

Orienteringsløperen Olav Lundanes løp inn til et overlegent VM-gull på langdistanse torsdag. Han ledet løpet fra start til mål.

Lundanes presterte et monsterløp og knuste konkurrentene fullstendig. Han tok dermed tilbake det langdistansegullet han sikret seg på hjemmebane i Trondheim i 2010, men som han ikke klarte å forsvare i VM i fjor.

Det var stilt høye forventninger til det norske orienteringsesset før VM. Han lå da også veldig godt an til å sikre en medalje på mellomdistansen tirsdag, men en kjempebom ødela for ham.

Torsdag tok han revansj. Han sikret også Norge det første orienteringsgullet i Sveits på 31 år, og fortsatt kan norsk orientering skryte av å ha tatt medalje i alle verdensmesterskap som er arrangert.

På langdistansen i kvinneklassen ble Anne Margrethe Hausken Nordberg best av de norske på femteplass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media