Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-gull til Norge etter russisk sjokk i finalen. Sverige sviktet

Vi fulgte lagsprinten direkte. 

GULL-JENTER: Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng gikk inn til et overlegent gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULL-JENTER: Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng gikk inn til et overlegent gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng var overbevisende i kvalifiseringen. Og duoen var det samme i finalen.

Maiken Caspersen Falla slo knockout på alle på den siste etappen, og gikk inn til et sikkert norsk gull.

- Strålende gjort. De var overlegne rett og slett, mener NRKs Jann Post om de norske jentene.

STRÅLENDE FORNØYD: Heidi Weng var så fornøyd med VM-gullet hun tok med Maiken Caspersen Falla, at hun vurderer å reise hjem. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Da hadde Falla rykket fra overraskelsen Natalja Matvejeva noen hundre meter tidligere. Et rykk som skulle vise seg å avgjøre hele gullkampen.

Stina Nilsson tapte spurtoppgjøret om bronsen til Jessica Diggins og USA.

- Det var deilig. Det var perfekt taktisk. Det er helt rått, de er et fantastisk kvinnelag, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Etter løpet skrøt gullduoen av hverandre

- Det var min drøm å få gå med Maiken. Det var godt å se Maiken i så god form, sier Heidi Weng.

- Jeg prøvde bare å konsentrere på meg selv. Jeg visste Heidi ville være sterk og aldri gi opp. Hun er fantastisk å ha på den første etappen, sier Maiken Caspersen Falla.

VM-GULL: Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla snakker om hva de gjorde for å ta gull i dagens lagsprint for kvinner. Vis mer

Liveoppdatering:

Falla forsøker å riste av seg russeren Natalja Matvejeva, og det ser ut som hun klarer det! Hun får mange meter!

- Det er nydelig, dette er gullrykket! sier Jann Post.

Falla har rundt fem sekunder ned til Matvejeva. Det går mot norsk gull!

6,5 kilometer: Plutselig kommer Russland opp og rykker til seg noen meter på Norge. Sverige slipper, og Ingemarsdotter er helt ferdig.

- Sverige ser mørbanket ut, i stedet dukker Russland opp, sier Bjørn.

Russland og Norge veksler 12 sekunder foran Finland. Gullet står mellom disse to.

- Det er sensasjonelt om Russland skulle vinne her, sier Bjørn.

5,2 kilometer: Falla får en liten luke til de andre, mens Stina Nilsson forsøker å henge seg på ryggen hennes. Det er Norge og Sverige som styrer her. Duoen har fått mange meter til de øvrige. Tyskland er nummer tre og Finland nummer fire. Weng fortsetter å kjøre på.

3,9 kilometer: Weng klarer ikke å få en luke, selv om hun forsøkte. Det er sju lag som er samlet inn til veksling. Weng sender Falla ut først. Finland, USA og Sverige er like bak. De store favorittene er med.

2,6 kilometer: Falla ligger lenge litt bak i feltet, før hun glir opp helt fremst. Det er ni lag som er samlet. Falla veksler først, og nå er planen at Norge skal sette fart på denne etappen.

- Nå skal vi begynne, sier Løfshus til NRK.

Weng drar feltet. Det er de nordiske landene som klarer å holde følge.

- Heidi viser seg fram i speilet, sier Bjørn.

1,3 kilometer: Hjemmehåper Saarinen er fremme og drar mye av den første etappen. Weng er fint med i teten, og veksler som nummer seks. Det er veldig jevnt.

- Solid og godt gjennomført, mener NRKs Torgeir Bjørn.

Start: Det er Heidi Weng som starter ballet. Finalen er i gang! Weng legger seg helt fremst tidlig på den første etappen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Disse landene er i finalen: Norge, Sverige, Tyskland, USA, Polen, Russland, Finland, Sveits, Italia og Slovenia.

God kvalik

I kvaliken fikk vi en pekepinn på hvor god formen til de norske jentene er, da landslagssjef Vidar Løfshus ba Falla ta det med ro og spare krefter på den siste etappen. I stedet rykket hun fra alt og alle og vant sikkert.

- Et lite skremmeskudd til Sverige og Stina Nilsson det der, sier NRKs Fredrik Aukland.

For Sverige, med Nilsson og Ida Ingemarsdotter, vant gruppe B foran Tyskland og USA. Det kan altså bli en svensk-norsk duell om VM-gullet slik det ble for to år siden. Da trakk Norge det lengste strået.

Slik gikk det forøvrig i Falun-VM 2015:

1) Ingvild Flugstad Østberg/Maiken Caspersen Falla, Norge, 2) Ida Ingemarsdotter/Stina Nilsson, Sverige, 3) Justyna Kowalczyk/Silwia Jaskowiec, Polen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media