-  VM-gull vil overgå alt

Atle Kvålsvoll mener et VM-gull vil være den desidert største bragden i Thor Hushovds sykkelkarriere.

I går ankom Norges sykkelhåp VM-byen Madrid sammen med trener Kvålsvoll og kjæresten Susanne Håheim. I løpet av dagen fikk Hushovd syklet gjennom løypa, som består av 13 runder og er til sammen 27 mil lang. Hushovd ble gledelig overrasket.

-  Løypa er såpass hard at den favoriserer meg mer enn en mann som Alessandro Petacchi, sier Thor Hushovd.

-  Oppløpet er veldig, veldig bra. Det var mer stigning enn vi trodde, som passer Thor glimrende. Resten er ganske krevende, blant annet to sugende bakker og mye svinger. Det er en veldig teknisk løype, sier Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

I går kveld slappet Hushovd av med kjæresten og dvd på hotellrommet. I dag kommer han til å ha en lett treningsøkt på halvannen time - og når alvoret starter i morgen skal Hushovd ha is i magen lengst mulig.

-  Thor stiller som en joker i og med at han er alene. Han kommer til å være iskald, og fokuset må være at han skal ha det artig på sykkelen.

-  Har han en sjanse?-  Den eneste muligheten hans er at feltet er samlet. Om noen stikker én runde fra mål? Om Thor blir med på det kommer helt an på hvem det er.

-  Hvor stort vil et VM-gull være sammenlignet med det han tidligere har oppnådd?-  Vinner han vil det overgå alt. Det vil være helt enormt. Det er utrolig mye som skal klaffe, sier Kvålsvoll, men legger til:

-  Er han med helt inn er det helt realistisk.

 PÅ PLASS:  I går ankom Thor Hushovd Madrid sammen med trener Atle Kvålsvoll og kjæresten Susanne Håheim. Hushovd var fornøyd etter å ha testet VM-løypa. -  Vinner han vil det overgå alt, mener Kvålsvoll. Foto: Heiko Junge, Scanpix
PÅ PLASS: I går ankom Thor Hushovd Madrid sammen med trener Atle Kvålsvoll og kjæresten Susanne Håheim. Hushovd var fornøyd etter å ha testet VM-løypa. - Vinner han vil det overgå alt, mener Kvålsvoll. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer