VM-gullet glapp for juniorjentene

De norske juniorjentene ledet ved pause, men måtte strekke våpen mot Russland i søndagens VM-finale i håndball i Tsjekkia.

Da Norge ledet 15-14 halvveis, var det mange, inkludert de tilreisende supporterne, som hadde tro på at det skulle bli medalje av edleste valør. Men forhåndsfavoritten Russland spurtet sterkest, snudde kampbildet og vant til slutt 30-25.

For første gang i historien var et norsk håndballag i finalen i junior-VM for kvinner. Ole Morten Hammershaugs juniorlag har imponert stort – blant annet i semifinalen mot sterke Sør-Korea (seier 27-22) – og innfridd målsettingen om en mesterskapsfinale.

Russland tok sin tredje VM-tittel, men det var Norge som åpnet best og sikret seg en tidlig firemålsledelse. Russerne fikk imidlertid ristet av seg åpningssjokket, og kom seg à jour – selv om Norge var ett mål foran ved pause.

Det norske laget ledet både 19-17 og 22-19, men da russerne satte frimerke på Gøril Snorroeggen, i tillegg til å ta «time out», gjorde det underverker. Plutselig lyktes de med absolutt alt, inkludert uttellingen foran mål, og kunne dermed innkassere nok en VM-tittel i håndball. (ANB)