- VM-gullet på hjemmebane er det aller største

Møt OL-profilen Marit Breivik.

(Dagbladet.no): OL I BEIJING - 23 DAGER IGJEN ...

I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Marit Breivik (53), Håndball

- Hva er din målsetting for OL?

- Målet er å kjempe om medalje og være på pallen.

- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?

- Jeg har engasjert meg i forkant av lekene og gjør det gjerne i etterkant, men under mesterskapet har jeg fullt fokus på jobben min.

BESTE MINNE: Trener Marit Breivik kastes i været av spillerne etter at Frankrike er slått med ett mål i VM-finalen i Håkons Hall i 1999. Foto: Erik Johansen/Scanpix
BESTE MINNE: Trener Marit Breivik kastes i været av spillerne etter at Frankrike er slått med ett mål i VM-finalen i Håkons Hall i 1999. Foto: Erik Johansen/Scanpix Vis mer

- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?

- VM-gullet på hjemmebane i 1999 er det som står sterkest. Også OL-bronsen i 2000 er sterkt, det var godt å være på pallen der.

- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?

- Jeg vet ikke med det pinligste, men det verste er semifinalen i det samme mesterskapet. Da nådde vi ikke målet vi trodde vi var gode for.

- Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?

- Jeg er glad i å være sammen med venner og familie og være ute i naturen, enten på ski eller til fots. Påsykkelsetet kobler jeg også godt av.

- Hvem er ditt forbilde?

- Jeg har vel ikke noe ekstremt forbilde, men beundrer veldig mennesker som står i vanskelige livssituasjoner og har det pågangsmotet som kreves for å kjempe seg opp igjen.

- VM-gullet på hjemmebane er det aller største