NESTEKOLLISJON: En ubetenksom mann kunne ødelagt hele mesterskapet for Amalie Iuel. Bildet er fra et løp tidligere i sommer. Foto: Thor-Erik Thoresen/NTB Scanpix
NESTEKOLLISJON: En ubetenksom mann kunne ødelagt hele mesterskapet for Amalie Iuel. Bildet er fra et løp tidligere i sommer. Foto: Thor-Erik Thoresen/NTB ScanpixVis mer

VM-håp om løpeøkt som kunne blitt dramatisk: - Plutselig dukket det opp en mann inne på banen

Heldigvis slapp Amalie Iuel med skrekken.

Dansk-norske Amalie Iuel har ikke hatt norsk pass i mange månedene, men hun er likevel en av dem det blir stilt forventninger til i VM-sammenheng.

Hun er selvskreven på VM-laget i Beijing, men vet at nivået på langhekken (400 meter) er så tøft at hun ikke har noen mulighet til å kjempe helt i teten. Derfor er det andre mål som teller mer.

- Det hadde vært veldig gøy å kunne nå en semifinale her i Beijing. Det hadde også vært kjempegøy å kunne slå den norske rekorden på 56,33. I U23-EM var jeg ikke mer enn tre hundredeler unna rekorden, sier Amalie Iuel smilende til NTB.

21-åringen har et svært vinnende vesen. Hun har dansk mor, og en far som er både norske og dansk, men ungjenta selv føler seg helnorsk og snakker også uten særlig dansk aksent.

- Ser du noen begrensninger for deg selv her i VM?

- Noen har snakket til meg om å nå VM-finalen, men jeg synes nok det er litt urealistisk, for jeg er med her som lærejente, sier Iuel, som har en personlig rekord på 55,92 sekunder. Det er godt under Hilde Fredriksens norske seniorrekord, men Amalie Iuel oppnådde denne tiden før hun ble norsk statsborger. Derfor er den ikke registrert på de norske rekordlistene.

Slapp med skrekken Iuel forteller om fine forberedelser til mesterskapet i Beijing og at hun fikk klarsignal til VM-starten ganske tidlig, så hun har vært med på hele oppkjøringen med den avsluttende precampen i Hongkong.

- Jeg har fått gjort alt jeg hadde planlagt til i forberedelsene til mesterskapet her i Kina. Det aller neste har gått som planlagt, men jeg fikk meg en liten overraskelse på en av treningene vi hadde i Hongkong.

- Det var under en løpeøkt at det plutselig dukket opp en mann inne på banen. Han skulle ikke ha vært der, så det førte til litt kluss og en nestenkollisjon. Men heldigvis gikk det bra, og jeg slapp med skrekken, forteller en smilende Amalie Iuel.

Hadde hun vært uheldig kunne denne episoden, som ble skapt av en ubetenksom mann, ødelagt for hele mesterskapet for henne.

Stort 21-åringen som er VM-debutant i Beijing, legger ikke skjul på at hun er overveldet over forholdene i og rundt mesterskapet på OL-arenaen fra 2008. Den norske troppen er også innkvartert sammen med alle de andre VM-deltakerne, og i leiren møter Amalie Iuel store stjerner hver dag.

- Det er litt rart å gå rundt og treffe på flere av de største stjernene i verden hver dag. De fleste av dem kjenner jeg bare gjennom TV-ruta. Det er moro, og det gir både motivasjon og inspirasjon å være med på dette, sier Iuel.

Persen hennes er på 55,92 og treneren hennes mener den bør være i faresonen under VM.

- Treneren min mener jeg bør kunne klare å løpe ned mot 55,00. Det tror jeg ikke helt på selv, men persen min på 55,9 bør være innen rekkevidde, mener Amalie Iuel dagen før hun skal i aksjon på 400 meter hekk i Fugleredet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram