VM-håp om løpeøkt som kunne blitt dramatisk: - Plutselig dukket det opp en mann inne på banen

Heldigvis slapp Amalie Iuel med skrekken.

NESTEKOLLISJON: En ubetenksom mann kunne ødelagt hele mesterskapet for Amalie Iuel. Bildet er fra et løp tidligere i sommer. Foto: Thor-Erik Thoresen/NTB Scanpix
NESTEKOLLISJON: En ubetenksom mann kunne ødelagt hele mesterskapet for Amalie Iuel. Bildet er fra et løp tidligere i sommer. Foto: Thor-Erik Thoresen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dansk-norske Amalie Iuel har ikke hatt norsk pass i mange månedene, men hun er likevel en av dem det blir stilt forventninger til i VM-sammenheng.

Hun er selvskreven på VM-laget i Beijing, men vet at nivået på langhekken (400 meter) er så tøft at hun ikke har noen mulighet til å kjempe helt i teten. Derfor er det andre mål som teller mer.

- Det hadde vært veldig gøy å kunne nå en semifinale her i Beijing. Det hadde også vært kjempegøy å kunne slå den norske rekorden på 56,33. I U23-EM var jeg ikke mer enn tre hundredeler unna rekorden, sier Amalie Iuel smilende til NTB.

21-åringen har et svært vinnende vesen. Hun har dansk mor, og en far som er både norske og dansk, men ungjenta selv føler seg helnorsk og snakker også uten særlig dansk aksent.

- Ser du noen begrensninger for deg selv her i VM?

- Noen har snakket til meg om å nå VM-finalen, men jeg synes nok det er litt urealistisk, for jeg er med her som lærejente, sier Iuel, som har en personlig rekord på 55,92 sekunder. Det er godt under Hilde Fredriksens norske seniorrekord, men Amalie Iuel oppnådde denne tiden før hun ble norsk statsborger. Derfor er den ikke registrert på de norske rekordlistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.