VM-håp vant i Canada

Michael Matthews presset sykkelhjulet foran Nikias Arndt.

HER ER JEG: Det er alltid greit å vise fram gryende form foran et mesterskap. I natt vant Michael Matthews etappe to av Tour of Alberta. Dette bildet er hentet fra Tour de Suisse.
HER ER JEG: Det er alltid greit å vise fram gryende form foran et mesterskap. I natt vant Michael Matthews etappe to av Tour of Alberta. Dette bildet er hentet fra Tour de Suisse.Vis mer

Australia har varslet at de inntar VM i Richmond med Simon Gerrans og Michael Matthews som spydspisser.

I natt vant sistnevnte etappe to av Tour of Alberta.

GreenEDGE-maskineriet, denne gangen hjulpet av nylig VM-uttatte Michael Hepburn, organiserte et prikkfritt opptrekk for den tidligere U23-verdensmesteren:

- Vi tok fronten med rundt fem kilometer igjen. Derfra og inn var det egentlig snakk om perfeksjon. Vi hadde en plan og de andre på laget satte den ut i live. Selv om det var både svingete og mye regn, sier Matthews til Velo News.

Fikk kjøre for egne sjanser «Bling Matthews», som han gjerne kalles, fikk hard motstand fra tyske Nikias Arndt.

Giant-rytteren skal prøve å trekke opp John Degenkolb til VM-gull i slutten av måneden, men fikk kjøre for egne sjanser i Tour of Alberta.

Målfotoet viste en svært tett affære mellom han og Matthews, men det var tydelig at australieren brøt målstreken først.

- Jeg ville ikke si at jeg fløy, eller noe, men det var min første muligheten i en spurt på en god stund. Det var litt uvant, men jeg var bare nødt til å stole på formen jeg har inne for tida, kommenterte Matthews.
 
To nordmenn på plass Det er også to nordmenn med i rittet.

Kristoffer Skjerping (ble nummer 76) forsøkte å gjøre en jobb for Lasse Norman Hansen i spurten, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn til 64.-plass.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Rittet avsluttes i Edmonton natt til mandag, norsk tid.