Eilish McColgan reagerer på kroppskritikk

VM-håpet: - Ingenting gjør meg sintere

- Det er ikke rart at unge jenter føler de trenger brystoperasjoner, sier Eilish McColgan.

MEDALJEHÅP: Eilish McColgan tok sølv på 5000 meter under friidretts-EM i Berlin i fjor. Hun har den tiende beste tida på distansen i år. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB Scanpix
MEDALJEHÅP: Eilish McColgan tok sølv på 5000 meter under friidretts-EM i Berlin i fjor. Hun har den tiende beste tida på distansen i år. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB ScanpixVis mer

Eilish McColgan er et av Storbritannias største medaljehåp i friidretts-VM i Doha, som starter i slutten av september.

For et par dager siden postet skoprodusenten Asics et bilde av McColgan som løper. Der har flere brukere skrevet nedsettende kommentarer om McColgans kropp, noe som får 28-åringen til å reagere.

- Vennligst ikke kommenter utseendet mitt når du ikke vet noe om meg. Jeg er en sunn atlet - å løpe er jobbe min, og da vil jeg naturligvis være tynnere enn det som kanskje er normalen, skriver McColgan, som tok EM-sølv på 5000 meter i fjor, som et svar på kommentarene.

- Ingenting gjør meg sintere

Twitter går skotten enda hardere ut mot de nedsettende kommentarene.

- Ingenting gjør meg sintere enn folk som kommenterer at jeg er «for tynn». Jeg er naturlig liten - det har jeg alltid vært. Noen er bare tynne. Jeg tviler på at de hadde kommentert noen som var litt større enn det «normale». Jeg er en sunn atlet og person. Gå og «body shame» noen andre, skriver hun, og fortsetter:

- Det er ikke rart at unge jenter føler de trenger brystoperasjoner, store plastrumper og markerte linjer ned til kneskålene for å få den «ideelle» kroppen. Ikke bry deg om andres mening om du er sunn og glad. Det er din flotte kropp.

Saken fortsetter under videoen.

FRIIDRETTS-TV: Da Karsten Warholm farget håret blondt fikk han tyn fra lagvenninnen Amalie Iuel. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

Nakenbilder av ukjente menn

McColgan, som er datter av Liz McColgan, VM-vinner på 10 000 meter i Tokyo i 1991, har tidligere fortalt om menn som sender henne nakenbilder og - videoer.

- Det har pågått i fire år. Noen ganger forutser jeg det - navnet er litt suspekt - og da ignorerer jeg det, men jeg føler samtidig at det er min plikt å åpne meldingene fordi det er mange barn som spør hvordan jeg trener og spiser, sier McColgan i et intervju med The Scotsman.

- Jeg får hundrevis av meldinger hver dag, og når det kommer en rar én tenker jeg bare: «Hva får du egentlig ut av det her?» sier McColgan, som forteller at både lagkameratene og moren på 55 år opplever det samme.