- VM har vært litt skuffende

Jansrud hektet etter 20 sekunder i slalåmen.

DEN VEIEN KUA SPARKER: Kjetil Jansrud hektet i en port og kjørte ut i tidlig i slalåmrennet under VM i alpint i Garmisch Partenkirchen i dag. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
DEN VEIEN KUA SPARKER: Kjetil Jansrud hektet i en port og kjørte ut i tidlig i slalåmrennet under VM i alpint i Garmisch Partenkirchen i dag. Foto: Cornelius Poppe, ScanpixVis mer

Kjetil Jansrud hektet etter snaue 20 sekunder i VM-slalåmen i dag. Han mente det var en typisk avslutning på et litt skuffende mesterskap.

- Jeg kom meg ned det første henget, men da var det slutt. Før hekten følte jeg at jeg hadde fått en bra start, og jeg var innstilt på å gi gass, men slik gikk det ikke, sa Jansrud til NTB.

- Det er aldri moro å kjøre ut i noe renn, men det ville vært verre i dag dersom jeg hadde gått ut på grunn av at jeg kom på innerski eller noe tilsvarende. En hekt kan skje, så dette er noe jeg kan leve med.

Han klarte femteplassen i storslalåmrennet fredag. Det var hans beste plassering i årets VM, men likevel en liten skuffelse for sølvvinneren fra OL i den samme øvelsen.

- VM har vært litt skuffende for meg; det må jeg innrømme. Storslalåmen var best, for der fikk jeg en fin plassering. I dette slalåmrennet får jeg trøste meg med at det var bra på toppen, sa Jansrud med et smil.

Han var ikke deppet etter hekten i den siste VM-øvelsen.

- Nei da, jeg prøver å se det positive i alt. I dag testet Ted Ligety noen nye ski for oss. Kanskje det kan bli bra, sa Jansrud.

Han reiser hjem til Norge noen dager nå, men allerede onsdag setter han seg på flyet for å reise til bulgarske Bansko. Der skal det kjøres superkombinasjon (med super-G) og slalåm i verdenscupen kommende helg.

PS: Jean-Baptiste Grange fra Frankrike leder mennenes slalåmrenn i alpin-VM etter første omgang. Lars Elton Myhre er beste nordmann på 20.-plass, distansert av Grange med 2,25 sekunder. Leif Kristian Haugen misset fullstendig, fant aldri noen god rytme han heller og endte på 36.-plass 4,13 sekunder bak lederen.

(NTB)