VM-helten om den tunge tida: - Har aldri før levert så dårlige resultater

Anders Gløersen møtte veggen. 

TILBAKE I SLAG: Anders Gløersen har slitt voldsomt de siste månedene, men er nå tilbake i full trening. Mandag møtte han pressen på Sognsvann i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TILBAKE I SLAG: Anders Gløersen har slitt voldsomt de siste månedene, men er nå tilbake i full trening. Mandag møtte han pressen på Sognsvann i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Slutten av fjorårets sesong ble en stor nedtur for Anders Gløersen. Langrennsprofilen måtte bryte både Tour de Ski og Tour of Canada på grunn av sykdom, men utrolig nok stoppet ikke problemene der:

Han ble rett og slett ikke bedre utover våren, og de mystiske plagene ble etter hvert så ille at Rustad-løperen møtte veggen.

30-åringen måtte til slutt ta en pause fra treningsopplegget.

- I sommer var jeg ikke helt der jeg ville være, så jeg måtte roe ned veldig, egentlig, sier Gløersen til Dagbladet.

Elendige resultater

Gløersen, som under Falun-VM leverte en fantometappe da Norge tok stafettgull, møtte mandag pressen på Olympiatoppen sammen med flere av profilene på allroundlandslaget.

Der forteller han åpenhjertig om den tunge tiden.

FIKK SKRYT: Petter Northug ga Gløersen et klapp på skulderen etter en strålende etappe i Falun-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FIKK SKRYT: Petter Northug ga Gløersen et klapp på skulderen etter en strålende etappe i Falun-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg trente som normalt til starten av juni, og jeg syntes det gikk litt tungt. Da jeg gikk på mølla her på Olympiatoppen for å teste meg, leverte jeg de dårligste resultatene jeg har levert noen gang. Da tok jeg én hel måned med lite trening, sier han.

- Hva har skjedd?

- Jeg hadde et forkjølelsesvirus som kom under Tour de Ski, men jeg ble frisk igjen ganske fort. Likevel fikk jeg ikke de resultatene jeg hadde forventet. Jeg fikk også et par sykdomsperioder på slutten av sesongen. Det er veldig vanskelig å definere hva det var, sier Oslo-mannen.

- Jeg har ingen klare svar, legger han til.

- Ekstra spent før sesongen

Etter å ha trykket på «restart»-knappen, har Gløersen kjempet seg tilbake til «godt gammelt slag». Han kjenner imidlertid på en ny og litt ukjent spenning i kroppen før sesongstarten.

- Jeg har ikke vært så spent før. Det er få kvoteplasser, også er det en svært viktig sesong i tillegg. Jeg hadde nok vært spent uansett fordi jeg satser spesielt mot femmil denne sesongen - noe som er litt nytt for meg. Det blir veldig spennende å se om det i det hele tatt blir en god sesong eller om det blir en katastrofesesong, sier løperen som står med fem verdenscupseire.

SOGNSVANN: Anders Gløersen, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby under en treningsøkt mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SOGNSVANN: Anders Gløersen, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby under en treningsøkt mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

I vinter skal han gå færre løp enn normalt. Han dropper blant annet Tour de Ski, og blir trolig bare å se i fristil under verdenscupen.

Årets store mål blir langrennssportens kongeøvelse: femmila i Lahti-VM.

- Jeg håper å kjempe om medalje på VM-femmila, sier han.

Tviler på VM-stafetten

Det blir altså en annerledes VM-sesong på mange måter for Gløersen. For litt under to år siden ble han hyllet av både media og publikum etter VM-stafetten i Falun, der han skaffet Norge en luke til konkurrentene på den nest siste etappen.

Det hele gikk som det måtte gå: Petter Northug hadde stålkontroll på ankeretappen og sikret Norge det gjeve VM-gullet foran et skuffet, svensk hjemmepublikum.

Men skal vi tro Gløersen selv, får vi trolig ingen ønskereprise på den nest siste etappen i Lahti.

- Jeg innser at det blir veldig vanskelig å få den plassen fordi stafetten går før femmila. Jeg ser ikke for meg at jeg får gå noen distanser før stafetten, sier han.

- Så du tror egentlig den stafettplassen ryker?

- I utgangspunktet, ja. Det må i så fall være at de som slipper til, ikke viser form i det hele tatt, og at de da tar sjansen på meg. Men det skal litt til å slippe til en som ikke har vist seg frem før i mesterskapet. På dette tidspunktet er det sikkert rundt en måned siden forrige gang jeg har gått et skirenn, svarer han.

Verdenscupen i langrenn starter i finske Ruka 26. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer