Derfor forandres Tour de Ski

VM-helten ut mot Tour de Ski-endringer: - Helt krasj

Sjur Røthe liker ikke Tour de Ski-endringene som betyr at førstemann i mål ikke nødvendigvis er sammenlagtvinneren lenger. Åge Skinstad forklarer hvilke to årsaker som ligger bak avgjørelsen.

KRITISK: Sjur Røthe liker ikke Tour de Ski-endringene. Her hjemme i leiligheten på Årvoll i Oslo, hvor han så Casper Ruuds kamp mot Roger Federer sammen med Dagbladet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRITISK: Sjur Røthe liker ikke Tour de Ski-endringene. Her hjemme i leiligheten på Årvoll i Oslo, hvor han så Casper Ruuds kamp mot Roger Federer sammen med Dagbladet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅRVOLL (Dagbladet): I neste sesongs utgave av Tour de Ski er det ikke nødvendigvis første løper over mål som er sammenlagtvinneren.

For første gang avsluttes nemlig touren med en fellesstart i stedet for den tradisjonsrike jaktstarten opp monsterbakken, hvilket betyr at det er utøveren med best etappetid og ikke sammenlagtvinneren som vil passere målstreken først.

Sjur Røthe hadde beste etappetid på den avsluttende Tour de Ski-etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme forrige sesong og er sånn sett en løper som kommer godt ut av de nye Tour de Ski-endringene.

- Helt krasj

Likevel er den doble verdensmesteren fra Seefeld kritisk til regelendringene.

- Jeg er motstander av fellesstart siste dag i Tour de Ski. Første mann på toppen bør vinne Tour de Ski, mener jeg. Nå kan det bli sånn at han som er nr. 23 over mål, er han som vinner Tour de Ski. I min verden er det helt krasj, sier Sjur Røthe til Dagbladet.

- Jeg har ikke sans for det. Ikke fordi jeg tror at jeg vil prestere dårligere, men fordi at jeg tror det blir vanskeligere for seerne å følge med. Tidligere har det ikke vært fokus på hvem som har gått raskest i bakken, men det blir det nå, på bekostning av den beste skiløperen over hele Tour de Ski og den som vinner til slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.