VM-heltene ordnet Bayern-seier i seriepremieren

Müller og Schweinsteiger senket Wolfsburg.

OVERTIDSSCORING: Bastian Schweinsteiger var i enden av Franck Riberys delikate innlegg, og sørget for at Bayern München slo Wolfsburg i serieåpningen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Michaela Rehle
OVERTIDSSCORING: Bastian Schweinsteiger var i enden av Franck Riberys delikate innlegg, og sørget for at Bayern München slo Wolfsburg i serieåpningen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Michaela RehleVis mer

|||(Dagbladet): Bayern München - Wolfsburg 2-1.

Spørsmålet det fotballinteresserte Tyskland stilte seg før den nye Bundesliga-sesongen ble sparket i gang på Allianz Arena i kveld, var om noen vil være i stand til å stoppe Bayern München på deres ferd mot et 23. seriegull.

Det er selvfølgelig alt for tidlig å falle ned på noen konklusjon etter premieren mot Wolfsburg, men seriemesteren fra 2009 klarte bare delvis å sette seriemesteren fra 2010 på prøve.

Likevel måtte det en solid dose overtidsmagi signert Franck Ribery og Bastian Schweinsteiger til for å besørge at de tre poengene ble værende igjen i München.

Lang tå
Kampen var nemlig i ferd med å ebbe ut med 1-1 og poengdeling da Ribery mottok ballen ute på venstresida ett minutt på overtid.

Det har stormet rundt franskmannen både på og utenfor banen de siste månedene, men han hadde så definitivt hodet på rett plass da han kikket opp, orienterte seg og slo et alldeles utsøkt innlegg med toppskru mot bakre stolpe.

Wolfsburg-keeper Diego Benaglio ble fullstendig satt ut av spill, og var fullstendig sjanseløs på å avverge da Schweinsteiger dukket opp med en lang tå og styrte ballen kontrollert i mål.

Klassemål av Müller
Bayern både åpnet og avsluttet kampen best, og fikk uttelling allerede etter ni minutter av første omgang da VM-toppscorer Thomas Müller kombinerte lekent med Toni Kroos, som er tilbake i Bayern etter å ha avsluttet fjorårssesongen på lån i Leverkusen.

20-åringen vippet ballen forbi nykommer Simon Kjær i Wolfsburg-forsvaret og hamret ballen forbi Benaglio på volley, og Bayern var i tidlig ledelse.

Müllers strålende scoring, var forøvrig ungguttens sjette mål på sine seks siste obligatoriske kamper for Bayern og det tyske landslaget.

Klokt bytte
Det var regelrett klasseforskjell i første omgang, men den ferske Wolfsburg-sjefen Steve McClaren må åpenbart ha gjort noe riktig i pausen. Mest synlig var introduksjonen av playmaker Zvjezdan Misimovic, som erstattet Peter Pekarik etter hvilen.

FORTSATTE DER HAN SLAPP: VM-toppscorer Thomas Müller (t.v.) fortsatte der han slapp i VM da han sendte Bayern i ledelsen med en strålende volley.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michaela Rehle
FORTSATTE DER HAN SLAPP: VM-toppscorer Thomas Müller (t.v.) fortsatte der han slapp i VM da han sendte Bayern i ledelsen med en strålende volley.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michaela Rehle Vis mer

Byttet ga umiddelbar effekt for bortelaget, som i den neste 15 minuttersperioden rullet opp sjanse etter sjanse mot et stadig mer vaklende hjemmeforsvar.

10 minutter ut i omgangen kom uttellingen da ingen så det bryet verdt å markere fjorårets Bundesliga-toppscorer Edin Dzeko på et hjørnespark.

Den målfarlige bosnieren sa på ingen måte nei takk, og styrte ballen bort i hjørnet langt utenfor Hans-Jörg Butts rekkevidde.

Selv om Bayern etterhvert framsto som mer solide bakover og farligere framover, så det ut til at Dzekos utligningsmål skulle holde til ett poeng, men Bastian Schweinsteiger ville det annerledes.

PS! I morgen fortsetter Bundesliga med seks nye kamper - deriblant Hannover 96 mot Eintracht Frankfurt, hvor Mohammed «Moa» Abdellaoue trolig kommer til å gjøre sin debut for vertene.

UMARKERT: Edin Dzeko fikk fritt leide da han stanget inn utligningen for Wolfsburg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder
UMARKERT: Edin Dzeko fikk fritt leide da han stanget inn utligningen for Wolfsburg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder Vis mer