BRIST I LYSKEN: Emil Jönsson har fått konstatert en muskelbrist i lysken etter verdenscupsprinten i Östersund lørdag. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / NTB scanpix
BRIST I LYSKEN: Emil Jönsson har fått konstatert en muskelbrist i lysken etter verdenscupsprinten i Östersund lørdag. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / NTB scanpixVis mer

VM henger i en tynn tråd for Jönsson

Svenskene jobber på spreng for å få veteranen klar til torsdagens sprint.

Emil Jönsson har fått konstatert en muskelbrist i lysken etter verdenscupsprinten i Östersund lørdag. VM henger i en tynn tråd for langrennsveteranen.

Med noen få dager igjen til VM-sprinten i Falun jobber det svenske landslagets medisinske apparat på spreng for å få Jönsson klar til sesongens aller viktigste renn.

Samtidig nøler ikke lege Per Andersson med å omtale veteranens skadeprognose som «bekymringsfull».

Mandag ankom det svenske langrennslandslaget VM-byen Falun. Emil Jönsson var imidlertid ikke med. Han oppholdt seg fortsatt i Östersund, der han får behandling etter lørdagens skade.

- I løpet av søndagen gjennomgikk Emil to undersøkelser. Dels en MR-undersøkelse og dels en ultralydundersøkelse. Skaden er lokalisert. Det dreier seg om en brist i høyre lyske, hvilket i seg selv er en alvorlig diagnose, sier landslagslege Andersson i en pressemelding.

- Men løpet er imidlertid ikke kjørt for Emil. Det hersker ingen tvil om at rehabiliteringen gjør han godt, og at han på et par døgn tydelig har forbedret bevegelsesfunksjonen sin, tilføyer han - og understreker at Jönsson var i stand til blant annet å sykle mandag.

I den sportslige ledelsen i den svenske langrennsleiren nekter man også å avskrive veteranen.

- Vi har fortsatt ikke gitt opp håpet om at Emil skal kunne konkurrere torsdag, sier landslagssjef Rikard Grip.

(NTB)