EN HANSEN I PARIS: Espen Lie Hansen kunne feire VM-sølvet foran Triumfbuen i går kveld. <br>Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EN HANSEN I PARIS: Espen Lie Hansen kunne feire VM-sølvet foran Triumfbuen i går kveld.
Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Håndball-VM:

VM-hetesjokk: - Jeg måtte bytte ut meg selv

Norge-profiler om finaleopplevelsen.

PARIS (Dagbladet): Norge røk med 26-33 mot Frankrike i VM-finalen, men de yppet seg lenge mot storfavorittene. Blant annet Espen Lie Hansen (fire mål) og Kent Robin Tønnesen (fem) var hete i starten av kampen og drev franske stjerner til vanvidd.

Men så sa det stopp foran 16 000 elleville håndballfans i Paris.

Det ble nemlig for varmt (!) og slitsomt for et hardtjobbende norsk lag.

- Det ble for mange tekniske feil og det ødelegger for oss. Jeg måtte bytte meg selv ut etter 20, jeg var for sliten. Det var sinnssykt varmt i hallen. Det var tøft, men det er vår egen feil som holder så høyt tempo, sier Lie Hansen til Dagbladet.

GOD: &nbsp;Daniel Narcisse og Kent Robin Tønnesen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD:  Daniel Narcisse og Kent Robin Tønnesen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hvorfor bytter du deg selv ut?

- Jeg hadde noen tekniske feil og trengte en pust i bakken. Man gjør ofte dumme feil når man er sliten og det var veldig varmt, sier Lie Hansen.

De norske håndballherrene ble hedret av familie, sponsorer og håndballvenner i natt. Da var Frankrike-nedturen allerede glemt. I hvert fall nesten.

- Vi hadde god kontroll på Frankrike i starten og vi var disiplinerte. Så startet vi å gjøre feil. Det er skuffende å tape en finale, men når jeg våkner med en sølvmedalje, er det nok helt greit likevel, sier Lie Hansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kent Robin Tønnesen ble norsk toppscorer og var kanskje Norges beste i finalen.

- Det er en fantastisk 1. omgang og det er et forryktende tempo. Det var utrolig gøy og vi leder jo med flere mål i 1. omgang. Dessverre holder det ikke helt inn til pause, sier Tønnesen.

- Vi blir for slitne og blir hardt straffet av et godt mål. Vi hadde stor tro på at kunne slå Frankrike og det var en fantastisk følelse å være med på, sier Tønnesen.

Gøran Johannessen forteller:

- 2. omgang blir et antiklimaks. Vi er ikke gode nok og de vinner fortjent, sier Johannessen til Dagbladet.

De norske spillerne reiser hjem til Norge i dag - der noen av utenlandsproffene reiser til sine respektive klubber.

LYS FRAMTID: Landslagssjef Christian Berge er fornøyd med mesterskapet på tross av finalenederlaget. Han er sikker på at de norske herrene vil havne på topp i nær framtid. Video: Fredrik Økstad Sandberg / Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer