Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

VM-hetesjokk: - Jeg måtte bytte ut meg selv

Norge-profiler om finaleopplevelsen.

EN HANSEN I PARIS: Espen Lie Hansen kunne feire VM-sølvet foran Triumfbuen i går kveld. <br>Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EN HANSEN I PARIS: Espen Lie Hansen kunne feire VM-sølvet foran Triumfbuen i går kveld.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

PARIS (Dagbladet): Norge røk med 26-33 mot Frankrike i VM-finalen, men de yppet seg lenge mot storfavorittene. Blant annet Espen Lie Hansen (fire mål) og Kent Robin Tønnesen (fem) var hete i starten av kampen og drev franske stjerner til vanvidd.

Men så sa det stopp foran 16 000 elleville håndballfans i Paris.

Det ble nemlig for varmt (!) og slitsomt for et hardtjobbende norsk lag.

- Det ble for mange tekniske feil og det ødelegger for oss. Jeg måtte bytte meg selv ut etter 20, jeg var for sliten. Det var sinnssykt varmt i hallen. Det var tøft, men det er vår egen feil som holder så høyt tempo, sier Lie Hansen til Dagbladet.

GOD: &nbsp;Daniel Narcisse og Kent Robin Tønnesen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD:  Daniel Narcisse og Kent Robin Tønnesen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hvorfor bytter du deg selv ut?

- Jeg hadde noen tekniske feil og trengte en pust i bakken. Man gjør ofte dumme feil når man er sliten og det var veldig varmt, sier Lie Hansen.

De norske håndballherrene ble hedret av familie, sponsorer og håndballvenner i natt. Da var Frankrike-nedturen allerede glemt. I hvert fall nesten.

- Vi hadde god kontroll på Frankrike i starten og vi var disiplinerte. Så startet vi å gjøre feil. Det er skuffende å tape en finale, men når jeg våkner med en sølvmedalje, er det nok helt greit likevel, sier Lie Hansen.

Kent Robin Tønnesen ble norsk toppscorer og var kanskje Norges beste i finalen.

- Det er en fantastisk 1. omgang og det er et forryktende tempo. Det var utrolig gøy og vi leder jo med flere mål i 1. omgang. Dessverre holder det ikke helt inn til pause, sier Tønnesen.

- Vi blir for slitne og blir hardt straffet av et godt mål. Vi hadde stor tro på at kunne slå Frankrike og det var en fantastisk følelse å være med på, sier Tønnesen.

Gøran Johannessen forteller:

- 2. omgang blir et antiklimaks. Vi er ikke gode nok og de vinner fortjent, sier Johannessen til Dagbladet.

De norske spillerne reiser hjem til Norge i dag - der noen av utenlandsproffene reiser til sine respektive klubber.

LYS FRAMTID: Landslagssjef Christian Berge er fornøyd med mesterskapet på tross av finalenederlaget. Han er sikker på at de norske herrene vil havne på topp i nær framtid. Video: Fredrik Økstad Sandberg / Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling