Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snart starter VM for England

VM-historiens mest urutinerte England-lag: - Trenger støtte i tyngre stunder

Spillerne ber om nasjonens støtte.

KAPTEIN: Harry Kane (24) er Englands kaptein, men har bare 24 landskamper. Det er såvidt over gjennomsnittet i startelleveren. Foto: Pa Photos / Aaron Chown
KAPTEIN: Harry Kane (24) er Englands kaptein, men har bare 24 landskamper. Det er såvidt over gjennomsnittet i startelleveren. Foto: Pa Photos / Aaron Chown Vis mer

England vant VM for første og så langt siste gang i 1966, og siden har de bare kommet til semifinalen én eneste gang.

Likevel bygges forventningene opp gang etter gang, med håp om å gjenskape prestasjonen. I 1996 sang The Lightning Seeds om «thirty years of hurt». Nå er det 52 år siden England gikk til topps i et mesterskap.

Mandag kveld sparkes årets fotball-VM i gang for engelskmennenes del, og spillerne ber om nasjonens støtte.

Ber om støtte

I forkant av VM har saken rundt Raheem Sterlings tatovering tatt mye oppmerksomhet og spalteplass. Deler av den britiske pressen og deler av folket var svært kritisk til at driblekanten hadde tatovert et gevær på beinet. Andre rykket ut og tok Manchester City-stjerna i forsvar.

I en video fra Det engelske fotballforbundet, forteller Sterling og resten av spillerne at supporternes støtte er avgjørende for et godt VM-sluttspill.

- Jeg føler det når det er en positiv energi i og rundt laget, og slike små ting kan bety så mye. Vi må stå sammen som en nasjon, enten du støtter spillerne på laget eller ikke, mener Sterling.

- Det er viktig at alle drar dit med den samme troen. Det gjelder media også. Vi er alle England-fans, og som spillere ber vi om en positiv innstilling når vi drar til VM, sier Gary Cahill.

- Det er en klisjé at supporterne er den 12. mannen, men når vi drar til Russland trenger vi å føle deres nærvær og støtte i tyngre stunder. Det kommer til å være tyngre perioder i kamper, men da må vi holde sammen som et lag og som en nasjon, mener Kyle Walker.

Lite rutine

Under Gareth Southgates ledelse foregår det et generasjonsskifte på det engelske landslaget.

Den gylne generasjonen med spillere som Steven Gerrard, Frank Lampard, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Paul Scholes klarte aldri å levere i et mesterskap. Derfor er forventningene litt lavere enn vanlig når tidenes mest urutinerte startellever går ut på Volgograd Arena i kveld.

Ifølge flere britiske medier starter følgende for England: Jordan Pickford, Kieran Trippier, Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Ashley Young, Jesse Lingard, Jordan Henderson, Dele Alli, Raheem Sterling, Harry Kane.

Det gir et gjennomsnitt på 22,5 landskamper per spiller. Under åpningskampen i forrige VM var samme gjennomsnitt på 38,2 kamper. I 1990 hadde spillerne over 50 landskamper hver.

Årets England-lag har også en lav gjennomsnittsalder. 25,6 år er tallet. I tillegg sitter Marcus Rashford (20) og tenåringen Trent Alexander-Arnold på benken.

- En fersk gruppe

Lagets manglende erfaring er slående, og på pressekonferansen før kampen spøkte en russisk journalist med Kane. Spissen hadde fått en gullfarget tekanne i gave, og journalisten spurte om det var det nærmeste han hadde kommet å vinne et trofé.

Kane tok spøken og svarte at han snart håper å kunne holde noe litt større.

Southgate er opptatt av at dagens tropp starter med blanke ark.

- Du kan lære av fortida, men dette laget skal ikke bære vekten av den. De er en fersk gruppe, og de fleste av dem har få kamper. De har framtida foran seg, så de må bare tenke på alt som er mulig å få til. Spillerne og sjansene fra fortida er borte nå, sier manageren til The Guardian.

Etter en lang periode med forberedelser, er Southgate glad for at mesterskapet snart er i gang. I tillegg til kveldens motstander, Tunisia, er England i gruppe med Panama og Belgia.

- Det første målet er å gå videre fra gruppa. Vi ville elsket hvis det var i boks allerede etter to kamper, men vi har forberedt oss på at det kan skje i det 94. minuttet i den tredje kampen. Uansett hva som kreves - vi skal være klar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media