VM-hymne for Ole Lukkøye

Ole Klemetsen skal få sin egen VM-hymne. Ønskemedspillere: Arve Tellefsen, Ole Edvard Antonsen og Jan Werner Danielsen.

Mangemillionæren og samarbeidspartneren Bjørn Lyng har tatt initiativet til å skaffe Lukkøye en egen innmarsj-hymne. Alle storhetene i bokseverdenen bæres fram av spesialkomponerte melodier og fanfarer når de går inn i ringen.

Akkurat det mangler det ellers så musikalske Team Klemetsen.

Det liker ikke Bjørn Lyng - den norske hotellkongen på Gran Canaria, som i vinter har stilt hus, biler og treningslokaler til rådighet for Ole Klemetsen.

- Han nevnte det under treningsoppholdet tidligere i vinter. Han ønsker å engasjere Arve Tellefsen, Ole Edvard Antonsen, Jan Werner Danielsen og en komponist for å spille inn en innmarsjhymne for Ole, sier pappa John Klemetsen til Dagbladet.

Ikke VM-klar

Foreløpig er boksemelodien langt fra i boks, og John regner ikke med at hymnen er klar til VM-kampen mot Reggie Johnson i København 29. mai.

- Hvorfor har ikke dere, som er så opptatt av musikk, en slik hymne allerede?

- Det er kanskje nettopp fordi vi er så musikkinteresserte. Men vi har gjort et forsøk.

- Da Ole bokset i Wien i 1996, hadde en svenske komponert en innmarsjhymne der han spant litt rundt dette med Ole, Dole og Doffen. Men den fungerte ikke.

- Ole ble mer opptatt av publikums reaksjon på sangen enn å konsentrere seg om kampen, forklarer John.

Til Syden igjen

Boksefamilien får rikelig anledning til å diskutere musikkprosjektet med sine gjestfrie venner på Gran Canaria. Om en uke reiser nemlig Team Klemetsen til den spanske ferieøya igjen for å lade opp til VM-kampen mot Johnson.

Med seg har de engelskmannen Clinton Woods, som skal være Oles sparringpartner.

- I tillegg til engelskmannen kommer vi også til å trene sammen med lokale boksere fra de to klubbene som finnes på Gran Canaria, sier pappa John.

Han sier Clinton Woods, som kommer fra Sheffield, ikke er 100 prosent perfekt. Årsaken til det er at engelskmannen ikke bokser south paw (går med høyrearmen foran), men Team-Klemetsen har brukt ham tidligere og kjenner ham godt.

I Danmark

- Vi blir i Syden til 8. mai, og allerede 10. mai er planen at vi skal starte treningen i Danmark sammen med Ivor de Lima, sier John Klemetsen.

Da har Steffen Tangstad lovet å være behjelpelig med å skaffe passende sparringpartnere. VM-kampen i International Boxing Federation (IBF) mellom Lukkøye og Reggie Johnson i lett tungvekt kommer til å gå i KB-hallen i København 29. mai.

Tidligere har Steffen Tangstad både vunnet og tapt EM-tittelen i tungvekt i den samme hallen.

ØNSKER TRØKK: Han har et mesterskap, men mangler en ekte VM-hymne. Ole Lukkøye Klemetsen håper favorittmusikerne stiller opp.