Karsten Warholm tok OL-gull

- VM i dårlig timing

Da verdens raskeste hekkeløper tok OL-gull, gikk flere tusen TV-er i svart.

GULL: Karsten Warholm innfridde og tok en imponerende gullmedalje og ny verdensrekord på 400 meter hekk i OL i Tokyo. Foto: Bjørn Langsem. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka er 05.10 tirsdag morgen. B-mennesket Lasse Semmerud fra Lillestrøm og samboeren hadde, som store deler av resten av Norge, stått opp for å få med seg gullduellen mellom Karsten Warholm og Rai Benjamin på 400 meter hekk. Utøvere kommer inn på arenaen, en etter en.

Så går TV-en til Semmerud i svart.

- Jeg tenkte: «Hva pokker er det som skjer?». Jeg visste ikke om det var en sikring eller strømmen som hadde gått, sier Semmerud til Dagbladet.

Etter løpet fant lillestrømlingen ut at det var snakk om et strømbrudd.

- Jeg har sett i ettertid at feilen ble oppdaget klokka 05.19. Det er jo VM i dårlig timing, forteller han og ler.

Det var Romerikes Blad som først omtalte strømbruddet.

DRAMATISK MORGEN: Da Karsten Warholm gjorde de aller siste forberedelsene til gull-løpet, fryktet Lasse Semmerud at han skulle gå glipp av prestasjonen. Foto: Privat
DRAMATISK MORGEN: Da Karsten Warholm gjorde de aller siste forberedelsene til gull-løpet, fryktet Lasse Semmerud at han skulle gå glipp av prestasjonen. Foto: Privat Vis mer

Fikk sett løpet

Til tross for dramatikken var Semmeruds samboer snarrådig.

- Vi måtte bare ta fram mobilen for å få sett det live der. Jeg er svært glad for at jeg fikk med meg løpet live, framfor at jeg så resultatet gjennom et pushvarsel.

Han forklarer deretter at hekkeløps-finalen var et av de OL-øyblikkene som han hadde sett aller mest fram til.

- Da må man bare stå opp, selv om man blir litt trøtt utover dagen.

Som så mange andre hyller også han Warholm etter løpet og verdensrekorden.

- Det er det aller største øyeblikket i norsk friidrett, og kanskje i norsk idrettshistorie generelt. Med så mange gode tider blant alle løperne er det helt enormt.

- Kjedelige greier

Det er nettselskapet Elvia som leverer strøm i nabolaget til Semmerud.

Kommunikasjonssjef Morten Schau forklarer til Dagbladet at strømbruddet skyldes en kortslutning i en høyspent spenningstransformator.

- Totalt var det 4400 kunder som ble rammet, sier han.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Hva tenker du om at dette skjer rett før en av de mest omtalte OL-finalene på lang tid?

- Det er jo veldig tilfeldig. Normalt sett ville ikke et strømbrudd på rundt 20 minutter på det tidspunktet av døgnet vært veldig kritisk, men jeg skjønner godt at de som hadde stått opp og opplevde dette kan ha fått hakeslepp. Det er kjedelige greier.

Strømmen i området er nå koblet om, og de som gikk glipp av Warholm historiske verdensrekord kan dermed se løpet i reprise. Så mange ganger de vil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer