VM i fare for Geir

BISLETT (Dagbladet): VM i Sevilla kan ryke for Geir Moen. - Ikke sikkert han rekker det, sier trener Leif Olav Alnes.

Geir Moen løp på 10,32 på 100 meter i går og ble nummer tre bak treningskompis John Ertzgaard og sin gode venn Patrick Stevens fra Belgia.

- Mitt beste løp i år, sier Moen.

Likevel preget alvoret trener Leif Olav Alnes etterpå. Denne sesongen er det 200 meter i VM som teller. VM-kravet er 20,80. Foreløpig er Geir langt unna den tida.

- Men han bør nok klare 20,80 når han løper 10,32 på 100 meter, sier Alnes.

Knuses

Kravet alene er likevel ikke nok for Geir. Med personlig rekord på 20,17 er det ydmykende for 30-åringen å stille i VM-heat for å bli utklasset mot løpere godt nede på 19-tallet. Derfor må Geir den neste måneden langt ned på 20-tallet før han bestiller flybillett til Sevilla.

- VM er et tøft beite. Neppe noen god læringssituasjon for Geir, sier trener Alnes.

På grunn av fiaskoen så langt har Geir bare stevnet i Bergen 28. juli og NM igjen på programmet før VM i slutten av august.

Fortsatt er Geir så preget av ankelskaden at han knapt letter hælen fra bakken når han står opp av senga om morgenen.

Vinkler positivt

Dessuten er Moen så svekket at han bare kan løpe 100 meter. Den lengste distansen blir for krevende på grunn av manglende elastisitet og vaklende teknikk.

- Men jeg må tenke positivt, sier Geir.

Positive tanker kan Geir få fra gårsdagens vinner. Treningskompisen fra Raufoss, John Ertzgaard. Til nå i 1999 er 22-åringen Norges raskeste mann. I går klokket han inn på 10,27 - identisk med VM-kravet.

- John skal til VM. Han kan velge hvilken distanse han vil - opp til 200 meter, sier friidrettsforbundets idrettssjef Per Øyvind Mørk.